ФК «Острог» вирвався на лідерську позицію: огляд туру першості Острожчини

05 Жовтня 2020, 13:40
ФК «Острог» вирвався на лідерську позицію: огляд туру першості Острожчини 1067
ФК «Острог» вирвався на лідерську позицію: огляд туру першості Острожчини

У турнірній таблиці Чемпіонату Острожчини сезону 2020 року змінився лідер. Першу сходинку посів ФК «Острог».

У неділю, 4 жовтня, відбулися матчі дев’ятого туру першості Острожчини. Тур був цікавий зустріччю лідерів – ФК «Острог» – ФК «Грем’яче», яку зіграли на стадіоні Острозької академії.

Острожани розпочали гру агресивніше, «Грем’яче» змушене було захищатися. Лише в першу десятихвилинку  суддя чотири рази призначав штрафні удари – по два обом командам.

ФК «Острог» не припиняв масовий пресинг, а юнаки гостей явно не були готові до такої гри – основа ФК «Грем’яче» в той час добиралася до Томашгорода на матч першості Рівненщини, де достроково стала чемпіоном.

На 14 хв. «Грем’ячому» вдалася перша атака. Нападник протягнув лівим флангом, голкіпер вийшов на зустріч, тож можна було переправити м’яч у порожні ворота, але атакувальник відпустив м’яч занадто далеко й не зумів пробити.

Наступні хвилини команди знову обмінялися штрафними, які були надто далеко від воріт, щоб становити небезпеку.

На 17 хв. редути «Грем’ячого» випробовував Олександр Чутченко. Помилка захисника, яку той намагався виправити ціною фолу, – і Роман Форсюк призначив справедливий штрафний удар. Стандарт виконав Чутченко – м’яч вдарився в перекладину, відбився за (чи під?) голкіпером і вилетів у поле  – суддя зафіксував узяття воріт.

ФК «Острог», відчувши перевагу, усіма силами пішов уперед. На 21 хв. нападник гостей знову виходив на побачення з голкіпером, йому намагався завадити захисник, який тільки закрив м’яч воротареві. Той упав, а Владислав Демянюк легко перекинув лежачого голкіпера – 2:0.

Грем’ячівці старалися відігратися, навіть отримали право на перспективний штрафний, але воротар легко прочитав удар і міська команда розігнала контратаку. М’яч отримав Чутченко, вцілив воротаря і мусив зупинитися, ускочивши в офсайд. ФК «Грем’яче» теж відповів атакою через вільний лівий фланг, але удар не вдався.

 Сильний вітер заважав командам віддавати точні паси. Грем’ячівці змогли ввірватися до штрафного суперників, але поки шукали вдалу позицію для удару й перепасовувалися, захисники винесли м’яч.

Завершення тайму було досить рівним.


 

У перерві Володимир Моцюк, мабуть, знайшов аргументи, аби активізувати гру, бо ж відразу після перерви «Грем’яче» провело дві непогані атаки, але забити не вдалося.

ФК «Острог» довгими передачами закинув м’яч у штрафний – воротар зіграв більш, ніж надійно. Господарі намагалися контролювати м’яч, Чутченко віддав пас на Демянюка, той вийшов сам на сам і потужно пробив – голкіпер угадав напрямок удару й у падінні відвів небезпеку. «Грем’яче» знову пройшло флангом, але удар у площину став легкою здобиччю голкіпера.

На  64 хв. Дем’янюк у центрі обійшов захисників, але суддя зафіксував офсайд. Після свистка м’яч таки затріпотів у сітці. Ніякої реакції.

Грем’ячівці більш впевнено, ніж у першому таймі, рвалися до воріт, але занадто довго думали над ударами і так і не змогли переграти воротаря.

На 76 хв. Владислав Демянюк отримав м’яч із правого флангу і бісиклетою пробив – удар через себе влучив у захист.

За п’ять хвилин юнаки «світло-зелених» мали реальну нагоду відігратися, але двічі поспіль влучили у воротаря.

Поперемінні атаки не призводили до взяття воріт ні тієї, ні тієї команди. Уже в доданий арбітром час грем’ячівці залишилися в меншості – другу жовту отримав Майдачевський. Однак це ніяк не вплинуло на перебіг гри. 2:0 на користь міської команди.


 

Таким чином  ФК «Острог», маючи в активі 19 очок, піднявся на першу сходинку турнірної таблиці. По 17 очок мають ФК «Грем’яче» (2 місце) та ФК «Розваж» (3 місце), який удома обіграв ФК «Хорів» (2:0). Нічиєю 1:1 завершилася гра «Міраж» (Кургани) – «Нива» (Бадівка). Команда з Курган залишається четвертою (7 очок). Далі розташувалися ФК «Крок» (Грозів), «Нива» – в обох по 5 очок (5 і 6 місця відповідно), а замикає турнірну таблицю ФК «Хорів» – 4 очка, різниця м’ячі -19.

Найкращі бомбардири першості Острожчини:

Сергій Непомнящий (ФК «Грем’яче») – 9 голів

Дмитро Монах (ФК «Розваж») – 9 голів

Владислав Демянюк (ФК «Острог») – 6 голів

Володимир Лесковець (ФК «Острог») – 6 голів

Роман Шава («Нива» (Бадівка)) – 5 голів

Дмитро Лецкалюк (ФК «Хорів») – 4 голи.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024