Два точних пенальті: ФК «Грем’яче» обіграв «Крок» у першості Острожчини

28 Вересня 2020, 17:38
Два точних пенальті: ФК «Грем’яче» обіграв «Крок» у першості Острожчини 1739
Два точних пенальті: ФК «Грем’яче» обіграв «Крок» у першості Острожчини

На Острожчині стартувало друге коло місцевої першості з футболу.

У неділю, 27 вересня, команди зіграли матчі восьмого туру. Нинішній лідер ФК «Грем’яче» зустрічався на виїзді з принциповим суперником – ФК «Крок» (Грозів), із яким минулими роками змагався за перші-другі місця.

Грем’ячівці розпочали агресивніше. Уже на перших хвилинах найрезультативніший бомбардир першості Сергій Непомнящий мав шанс записати в актив ще один гол, але пробив головою вище воріт.

Пресинг гостей змусив господарів фолити, тож на 4 хв. суддя Роман Форсюк призначив штрафний удар. Після подачі Вадима Медведя м’яч за комірець воротареві в один дотик переправив Володимир Худий – 0:1.

«Крок» кинувся відігруватися. Сам на сам із воротарем виходив Федір Очеретяний, який точним ударом із одинадцятиметрової позначки допоміг ФК «Зарічне» ввірватися до фіналу Кубку області, однак форвард довго міркував над ударом і м’яч виніс Віталій Кравчук.

Два поспіль штрафні «Грем’ячого» не принесли результату, натомість «Крок» рвався у контратаки, які захлиналися ще в центрі поля.

На 14 хв. Медведь точно віддав на Непомнящого, але суддя зафіксував офсайд.

«Крок» почав щільніше підходити до воріт суперника. Віталій Петрук пристрілювався, але зумів заробити тільки кутовий, який не становив  жодної загрози. Уже за хвилину Віталій знову отримав м’яч, ефектно п’ятою прокинув уперед на Очеретяного, який пробив засильно.

Обмін ударами в найближчі кілька хвилин не призвів до зміни рахунку. Однак на 27 хв. Сергій Непомнящий стрімко ввійшов у штрафний суперників, пробив… у воротаря! А добити нападник не зміг, бо опинився на газоні – рефері вказав на одинадтятиметрову позначку. Сергій Непомнящий точно пробив – 0:2 на користь «Грем’ячого».

На 32 хв. «десятка» «Крока» отримав право на перспективний стандарт, однак м’яч став легкою здобиччю воротаря. Ще за п’ять хвилин Віталій Петрук змарнував шанс пробити штрафний, улучивши в стінку.

Наприкінці тайму «Крок» подав від кутового прапорця. На ближній штанзі м’яч прийняв Віталій Кравчук, перекинув на Миколу Тишкуна, який протягнув лівим флангом і потужно пробив по воротах – голкіпер грозівців виніс із лінії.

Під час короткої перерви Володимир Моцюк зробив кілька замін, зокрема на поле вийшов Микола Науменко, президент клубу. Натомість ФК «Крок» залишився грати в попередньому складі. Ситуацію погіршив і дощ, який розпочався.

У перші три хвилини другого тайму Науменко кілька разів виходив на побачення з воротарем, але мокрий важкий м’яч не йшов у ворота.

На 55 хв. грозівці розпечатали ворота суперників – «десятка» господарів подав штрафний, який на дальній штанзі переправили у воротарський майданчик і Юрій Грещук замкнув подачу. 1:2.

Після забитого гола господарі помітно пожвавішали й почали більш тиснути. Але на підході до воріт, як скеля, стояв Олександр Марченко, який, утім, на мокрому полі ще напрацював на жовту картку.

На 71 хв. гравці «Крока» створили справді небезпечний момент, але нападник, який приймав м’яч після подачі з кутового, не влучив у рамку.

ФК «Грем’яче» відповів швидкою атакою – Дмитро Гаврилюк вийшов сам на сам із голкіпером, але не влучив у ворота, а за трохи знову змарнував момент, пробивши в руки.

На 79 хв. Федір Очеретяний отримав м’яч і опинився на вістрі атаки. Утім, віддав невдалий пас і м’яч опинився в ауті.

Владислав Бондаровський, Микола Тишкун, Микола Науменко й Дмитро Гаврилюк раз по раз випробовували захист суперників, аж поки на 86 хв. м’яч завдяки діагональній передачі потрапив до Дмитра Гаврилюка, який набрав темп і міг вдало пробити по воротах, але опинився на газоні. Суддя призначив пенальті. Дмитро сам виконав стандарт – воротар провів м’яч поглядом – 1:3.

Буквально за хвилину Котович, пройшовши через центр, перекинув воротаря і довів рахунок до розгромного – 1:4.

Таким чином, ФК «Грем’яче» має 17 очок і посідає першу сходинку турнірної таблиці першості Острозького району. Здобувши перемогу над «Міражем» (2:0), на другій сходинці закріпився ФК «Острог» (16 очок). ФК «Розваж» розбив бадівську «Ниву» (5:2) і з 14 очками посідає третє місце.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
16.04.2024