Старовижівчанин здобув Кубок України з волейболу

21 Вересня 2020, 13:55
1300

Житель Старої Вижівки Петро Чорний – затятий прихильник волейболу, постійно бере участь у змаганнях різного рівня.

Зокрема, днями він повернувся з міста Коблево Миколаївської області, де виступав на Кубку України з волейболу серед ветеранів, який відбувався з 5 по 12 вересня.

«Ці змагання організували уже 29 раз поспіль Раніше вони відбувались у Криму, а після анексії півострова їх перенесли на Миколаївщину. Я приймаю у них участь з 2011 року. Виступав за різні команди – київську, дніпровську. Цього разу грав у складі команди господарів», – розповів Петро.

Читайте також: Юні важкоатлети зі Старовижівщини здобули перемоги на чемпіонаті області

Переможці у Кубку визначаються у різних вікових категоріях: жінки – від 35 і до 65 років, чоловіки – від 40 і до 80.

57-річний старовижівчанин мірявся силами у групі 55+. На груповому етапі суперниками його команди були одесити та запоріжці. Петро Чорний разом із колегами зумів посісти тут перше місце. А далі вже на фінальній стадії зійшлись троє переможців відбіркових груп – миколаївці, полтавці та кияни.

«У команди з Полтави ми впевнено виграли 2:0, а волейболістів з Києва здолали з рахунком 2:1. Таким чином у своїй віковій категорії стали переможцями Кубку України», – поділився новиною ветеран волейболу.

Після приїзду додому Петро Чорний вже встиг виступити і на змаганнях у Луцьку. Виборюючи перемогу в улюбленому виді спорту у різних містах, Петро Савич старається організувати турніри і на Старовижівщині.

Читайте також: Вчитель фізкультури та ветеран спорту: історія Сан Санича зі Старовижівщини

Так, вже неодноразово на його запрошення волейболісти з різних куточків області з’їжджались на березі озера Святе біля Чевеля.

За словами ентузіаста, якби вдалось отримати належну фінансову підтримку, то в принципі змагання у нас можна було б вивести ще на вищий рівень. Навіть провести один з етапів Кубка України, який, без, сумніву, викликав би інтерес в багатьох спортсменів.


Юрій КОВАЛЬ     

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
26.03.2024