Луцькі спортсмени зустрілися із чемпіоном України з кросфіту та панкратіону

16 Вересня 2020, 09:03
1037

У неділю, 13 вересня, до Луцька завітав чемпіон України з кросфіту та панкратіону, професійний кросфіт-атлет Максим Путря. Волинь він відвідав на запрошення спортивного клубу GARDA та компанії WEST AUTO HUB.

Максим приїхав поділитися своїм унікальним досвідом та знаннями про кросфіт. Зокрема, заглибився у специфіку тренувальної підготовки бійців.

Майже три десятки луцьких спортсменів з’їхалося до холу компанії WEST AUTO HUB послухати чемпіона та дізнатися про його секрети численних перемог. Кросфіт зацікавив їх, як спосіб посилити себе та своїх підопічних. Серед учасників були як спортсмени, так і тренери різних клубів.

«Популярність кросфіту  полягає у тому, що він включив у себе все те, що є найбільш прогресивним та найефективнішим у розвитку фізичних якостей людини. Він структурував та сформував методику тренувань і підготовки», – пояснює Максим Путря.

Упродовж дня він розповідав про базові поняття кросфіту. Так, він пояснив, що кросфіт складається із трьох модулів: важка атлетика, гімнастика та кондиційна робота (біг, плавання, стрибки тощо).

Також він роз’яснював, як ефективно підтягнути спортсмена у тих напрямах, де необхідно його посилити. Як визначити базові показники тіла та його максимальні можливості. Так, за плечима Максима робота із відомими чемпіонами України з ММА, олімпійськими спортсменами з легкої атлетики та ін.

Важливий акцент у промовах спікер робив на здоров’ї під час занять кросфітом. На його думку, будь-який кросфітер працює на межі своїх можливостей, але він ніколи не повинен її переходити, пам’ятаючи про своє здоров’я та можливі травми.

«Сам по собі кросфіт є високофункціональним та інтенсивним тренінгом, який включає різні види спорту. Такі, як важка атлетика, гиревий спорт, пауверлфітинг, гімнастика. І основна суть, що завдяки кросфіту людина може підготувати себе до будь-яких видів навантаження.

Він підходить не тільки для спортсменів, а й для людей з обмеженими можливостями. Будь-яке навантаження у кросфіті можна масштабувати до будь-якого віку та особливостей людини», – роз’яснив тренер.

Семінар Максима Путрі – це спеціалізований захід, який мав на меті підняти рівень знань та навичок у спортивній спільноти Волині. Це вдалося завдяки підтримці постійного партнера клубу GARDA компанії WEST AUTO HUB.

«Наша компанія розуміє, якою важливою є підтримка спортсменів в Україні, зокрема, юних спортсменів, тому ми постійно долучаємося та допомагаємо клубу «GARDA» й інших спортсменів України. Однак до організації подібної події ми долучилися вперше. Бачила, як горіли очі учасників семінару, а це головний показник того, що такі семінари потрібні та корисні. Нові старти - нові досягнення!», – сказала керівник компанії WEST AUTO HUB Юлія Риковська.

Головний тренер клубу Михайло Савчук тим часом повідомив, що подібні семінари команда GARDA має намір організовувати регулярно щомісяця.

Читайте такожТроє спортсменів-олімпійців отримали квартири в Луцьку 










 

Читайте також:

«Вік – це лише цифра»: рятувальник із Рівного зробив стронгмен справою життя

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024