Як залишатися у формі без спортзалу: 10 лайфхаків для ледачих

31 Серпня 2020, 18:10
2049

Самоізоляція боляче вдарила по тим, хто веде активний спосіб життя. Але є ті, хто й у звичайний час не уявляє себе в спортзалі, але при цьому мріє бути у гарній формі.

Це неможливо, скажете ви. Ми відповімо: у наш інноваційний час можливо все. Головне, дотримуватися кількох правил (тобто, трохи напружитися все ж таки доведеться) та орієнтуватися на те, що здатне водночас замінити собою особистого тренера та спортивного лікаря. 

Так, мова про фітнес-трекер Mi smart band 5 або іншого бренду. Питання, чому трекер - обов'язкова умова у самостійних заняттях спортом, ми адресували експертам інтернет-магазину електроніки та побутової техніки Stylus, і ось яки відповіді отримали.

У зал не хочу, аж трісну


 

Окей, не хочете та й не треба. Зрештою, щоб не погладшати до розмірів повітряної кульки достатньо дотримуватися наступних принципів:

  • виконувати протягом дня короткочасні розминки з простих вправ;
  • ходити. Можна гуляти по квартирі або крокувати на місці;
  • не проводити в положенні сидячи понад 30 хвилин поспіль;
  • використовувати сучасні технології.

«Новий браслет від Сяоми містить великий набір функцій для підтримки гарної спортивної форми. Він не тільки контролює пульс, але й підтримує 11 видів спорту, серед яких ті, якими можна займатися самостійно, як то ходьба, стрибки на скакалці, йога», - відзначили у Stylus.

Найбільш ефективні та безпечні вправи


 

Щоб не набрати вагу, крім попередньої розминки, варто додати наступні вправи:

  • Віджимання. Ефективна загальнозміцнювальна вправа для грудних м'язів, преса і стегон. Важливо виконувати віджимання правильно: руки повинні бути на ширині 80-90 см, а ноги - на ширині плечей;
  • присідання. Її правильне виконання вимагає збереження спини прямою. Для найкращого ефекту присідати слід максимально глибоко, а також використовувати обважнювачі;
  • планка. Дуже важлива вправа, оскільки добре зміцнює м'язи спини. Крім того, вона зручна, тому що є статичною і не вимагає ніяких умов крім наявності рівної підлоги. Правильне виконання полягає в тому, щоб зайняти упор лежачи на ліктях і простояти так близько однієї хвилини, утримуючи спину рівною.

Кращі фітнес-програми для смартфона


 

Google Market і AppStore містять велику кількість безкоштовних додатків для занять спортом вдома.

Ось кращі з них:

  • 7 Minute Workout. Містить ілюстрації правильного виконання вправи, текстовий опис і таймер, протягом якого треба її виконувати. Також в наявності голос тренера, тому смартфон можна покласти поруч і сконцентруватися на виконанні вправ;
  • Cody - спеціальна соцмережа для спортсменів, де можна підписатися на професійних тренерів, а також постити фото і відео власних успіхів;
  • Nike Training Club - спочатку додаток позиціонувався як суто жіночий. Зрозумілий інтерфейс, вже готова програма тренувань в залежності від бажаного результату, відео інструкції з професійними тренерами - все це робить додаток одним з кращих на ринку. І те, що ним успішно користуються навіть чоловіки - зайве підтвердження.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024