Чому Палиця призначив Сачка у «Волинь»: плюси і мінуси рішення

19 Серпня 2020, 20:00
Василь Сачко 3713
Василь Сачко

Новий головний тренер «Волині» – Василь Сачко – людина, ім’я якої гриміло у Луцьку під час кар’єри футболіста, один із найяскравіших бомбардирів в історії «Хрестоносців».

Про це інформує Fan-project Volyn

Чому Палиця призначив Сачка у «Волинь» – Fan-project Volyn та Спорт на Районі пропонує переглянути плюси і мінуси такого рішення:

Василь Сачко, 45 років. Характер нордичний. Особистість легендарна, багато не говоритиме, зайвого не обіцятиме. Школа в нього – відомо чия.

У 38 років Сачко отримав шанс усього свого життя — закріпитися у «Ворсклі».

У 45 років він спробує стати героєм ще крутішим, нім людина, яка колись привезла його в Луцьк з Донбасу. Скористається шансом вивести «Волинь», де він вже став легендою-гравцем, — буде героєм-тренером.

Заплавиться – і може ще довго не знайти команду. З тренерськими ліцензіями тепер багато іменитих екс-футболістів, які у міжсезоння на телефонах сидять в очікуванні дзвінка.

Заздрити Василю Вікторовичу нині немає причин з багатьох причин.

Плюси Василя Сачка:

  • Звик працювати в умовах бардака. Це важливо для Луцька, де завжди штормить з фінансами. У Ворсклі Василь Вікторович 5 років мучився із новими керівниками клубу після загибелі Бабаєва. Тому у Луцьку йому вже не дуже страшно.
  • Василь – «свій». В тому сенсі, що матиме кредит довіри вболівальників, а багато часу на оцінювання обстановки, звикання та знайомство він взагалі не потребує. Двоє його помічників взагалі все знають всередині клубу. Та й останні два роки Сачко щоразу був на домашніх матчах «Волині».
  • Сачко мусить бути голодним до роботи і розглядати призначення як певний виклик. Бюджет у нього, найімовірніше, зріжуть вдвоє до 30 млн грн на рік. ОК – а як щодо доказати, що і з такими фінансами можна вирішувати завдання?
  • Вплив Кварцяного мінімізовано. Двері кабінету головного тренера напроти Кварца, але не поруч. Сачку дали карт-бланш на формування команди.

Мінуси Сачка:

  • Його «Ворскла» попри єврокубки і бронзу в 2018 році не часто вражала грою. В останні роки виїжджали на якісних лідерах – Шарпарі, Чеснакову, Мякушко, Коломойцю, Кобахідзе, Ребенку, Кулачу, Шусту. Ще у Сачка були ой які помічники – Лазоренко і Балан. У Луцьку цього всього не буде, принаймні спочатку.
  • Кажуть про Сачка-фізрука. Ось його симптоматичні вказівки: «М'яч ходить!», «Боротьба!», «Підбір!». Так, це ілюстрація нового варіанту "бий-біжи", але навіть з такою установкою «Ворскла» в ЛЄ зуміла двічі забити «Арсеналу» на Емірейтс, ледь не перемогти "Спортинг" і виграти в Карабаха.
  • Чи буде «бий-біжи» знову в Луцьку – побачимо по першим матчам.
  • В.В. два роки був без практичної роботи. Сачко пішов з Полтави навесні 2018-го після невиходу в першу групу УПЛ. Це значний термін і треба сподіватися, що він тримав себе в хорошій тренерській формі.

Що тривожить вболівальників?

Перший візит Сачко зробить в київську штаб-квартиру Палиці і це будуть питання бюджету. Йому доводиться з нуля визначатися по складу.

Цілком ймовірно, що команда будуватиметься ще цілий вересень, коли на існуючу основу, складену частково із найсильнішої молоді, частково з тих, кого вмовлять залишитися, нанизають кількох вільних агентів.

Чи витримає вплив ззовні? Чи стане достатньо самостійним (принаймні бажаємо йому легкого диктаторства) і водночас сприйматиме критику від оточення. Цей чинник не варто недооцінювати, бо Василь Вікторович вже обпікся в подібній ситуації у Полтаві (мусимо щоразу проводити паралелі).

У «Ворсклі» тривали чвари із віце-президентом Лисаком і Фундератом, екс-директором академії "Шахтаря", з подачі якого в Полтаві почали з'являтися легіонери, часто незрозумілі.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024