Лучники вийшли в люди: фото відкритого тренінгу у Луцьку

12 Серпня 2020, 21:32
1243

У Луцьку відбувся тренінг зі стрільби з лука від єдиного на Волині стрілецького клубу «Archers Birds».

Усі охочі могли спробувати постріляти під керівництвом засновниці клубу, переможиці «Ігор Нескорених» Майї Москвич та її учнів, які вже деякий час займаються стрільбою. А охочих було багато.

На подвір’я Інституту мистецтв СНУ імені Лесі Українки зібралися дуже різні люди, яких об’єднало бажання спробувати щось нове для себе. А для Луцька цей вид спорту справді новий, адже ніхто до цього не створював подібних клубів.

Подію організували за сприяння Центру національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

«Майя Москвич колись очолювала громадську організацію «Національний альянс», відповідно, ми її давно знаємо особисто, тому ми домовилися про цей захід, аби популяризувати її клуб і щоб дітям було цікаво. Думаю, якась частинка учасників зацікавиться, знайдуться потенційні майбутні лучники», – розповіла Анна, спеціалістка Центру.

Захід розпочався з короткої презентації, на якій Майя Москвич розповіла про себе і про історію виникнення клубу. За її словами, обидві історії поки що нерозривно пов’язані, адже до створення «Archers Birds» у Луцьку не було де тренуватися навіть спортсменам, не кажучи вже про заняття для дітей.

«Після перемоги на «Іграх Нескорених» я повернулася з Києва в Луцьк, щоб трохи відпочити від дуже інтенсивного року тренувань. Але тут було нічого робити і я подумала, що ця перемога – це не тільки мої зусилля, бо виграти там майже нереально. Раз Бог зробив так, що я перемогла, я повинна щось зробити для інших», – зазначила ветеранка.

Так і з’явився у Луцьку стрілецький клуб, керівниця та вихованці якого після презентації розділили учасників тренінгу на команди та показали базову техніку спортивної стрільби. Коли всі присутні спробували себе у ролі лучників, організатори запропонували зробити невелике змагання між кращими представниками імпровізованих команд.

На завершення Майя Москвич та її учні-помічники показали учасникам тренінгу майстер-клас зі стрільби.

Читайте такожУ СНУ засновують секцію зі стрільби з лука
















 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024