«Грем’яче» – «Случ»: чемпіон району переміг чемпіона області

10 Серпня 2020, 14:51
ФК Грем'яче 2807
ФК Грем'яче

Команди Рівненщини готуються до старту футбольного сезону, який відбудеться в середині серпня, проводячи контрольні матчі. У неділю, 9 серпня, на стадіоні Національного університету «Острозька академія» минулорічний чемпіон Острожчини зустрічався з переможцем Другої ліги області – березнівським «Случем».

Гра розпочалася спокійно, однак господарі відразу почали активно штурмувати ворота березнівців. Прохід Назара Гаврилюка зупинили захисники, а в черговій атаці Дмитро Гаврилюк заліз в офсайд. На 8 хв. матчу грем’ячівці розіграли чудову комбінацію, фактично вивівши Сергія Непомнящого і Дмитра Гаврилюка на порожні ворота, і Сергій відкрив рахунок у матчі. 1:0.

За секунду до взяття воріт
За секунду до взяття воріт

Гол Сергія Непомнящого
Гол Сергія Непомнящого

 

Господарі не збавляли обертів і продовжували штурмувати захист суперника, однак спочатку після виходу 3 в 1 не забили в порожні, а згодом Сергій Непомнящий опинився в сумнівному офсайді. «Случ» відповів першим і неточним ударом у бік воріт та двома безрезультатними кутовими, які не становили жодної загрози володінням Максима Юрчука.


 

Грем’ячівці постійно закидали вперед, але пас Дмитра Гаврилюка не дійшов до адресата, Назар Гаврилюк опинився в офсайді, а постріл Ігоря Сиргі заблокували захисники. На полі було багато боротьби і біганини між штрафними майданчиками. На 33 хв. Олег Груша отримав поштовх у спину, а грем’ячівці – право на перспективний стандарт. Проте удар Дмитра Гаврилюка винесли захисники, а Микола Тишкун пробив вище воріт. Згодом березнівці не за правилами зіграли проти Назара Гаврилюка – Олег Груша зарядив гармату з лівої, перекинувши і стінку, і ворота.

На вістрі атаки Ігор Сиргі
На вістрі атаки Ігор Сиргі

 

Наприкінці тайму було помітно, що захист «Грем’ячого» грає на відбій, не намагаючись контролювати м’яч чи віддавати розрізні паси для розвитку атак. Однак це не давало жодної користі команді, бо оборона «Случа» стояла стіною. Перед перервою березнівці мали шанс зрівняти рахунок, проте нападник замість удару по воротах засвітив свічку.


 

Другий тайм розпочався з активного пресингу гостей, однак або м’яч ішов повз ворота, або захист «Грем’ячого» грав надійно, часто стелячись у брудних підкатах. На 59 хв. оборона господарів дала збій і Віталій Кравчук практично подарував м’яч супернику. 1:1.

Небезпечно біля воріт «Грем
Небезпечно біля воріт «Грем

 

Володимир Моцюк зробив чергову заміну (у перерві замість Вадима Гаврилюка вийшов Владислав Бондаровський), випустивши на поле Антона Сидорчука, який відразу пробив по воротах. Голкіпер зіграв надійно.

Тренерський штаб господарів продовжив перебудовувати гру – замість Ігоря Сиргі з’явився Валерій Желюк. У команді побільшало швидкісних проходів по флангу, але зменшилася кількість точних передач – футболісти, що вийшли на заміну не зовсім уписалися в гру.

Грем’ячівці продовжували всіма силами атакувати ворота суперників, однак удар Дмитра Гаврилюка став легкою здобиччю голкіпера, а згодом Сергій Непомнящий таки відправив м’яч у сітку, але Микола Кулінець не зарахував узяття воріт, зафіксувавши офсайд.

У черговій атаці Сергій Непомнящий вийшов сам на сам із голкіпером, однак замість перекинути м’яч у ворота запалив високу свічку. «Случ» вийшов уперед, але арбітр був послідовним і не зарахував гол березнівців через положення поза грою.

Боротьба на кожному клаптику поля
Боротьба на кожному клаптику поля

 

Згодом Валерій Желюк невдало виконав штрафний, а Владислав Бондаровський не зумів вчасно пробити по воротах. Однак грем’ячівці таки досягли свого. На 83 хв. м’яч влучив у руку захисникові й Микола Кулінець справедливо вказав на одинадцятиметрову позначку. Сергій Непомнящий розвів м’яч і голкіпера по різних кутах. 2:1.

Після пропущеного гола «Случ» кинувся вперед, а господарі відверто грали на відбій, подекуди розганяючи перспективні контратаки, однак до фінального свистка рахунок не змінився.

2:1 – важка перемога «Грем’ячого». Багато боротьби, офсайдів і нереалізованих моментів…

Атака ФК «Случ»
Атака ФК «Случ»

 

Футбол у районі цікавий тим, що гравці не отримують шалених зарплат, не їздять на крутих мерседесах, а грають за честь клубу. І де ще можна побачити, щоб відомий тренер судив матч, а президент клубу бігав по бровці з прапорцем? У поєдинку «Грем’яче» – «Случ» відомий на Рівненщині тренер Микола Кулінець відбігав зі свистком, а президент ФК «Грем’яче» Микола Науменко – з прапорцем… Шановні футбольні функціонери, беріть приклад, і, може, ви тоді зрозумієте, що ліпше вкласти свої мільйони в районний футбол, а не витрачати їх на чергового бразильця, якому важлива тільки зарплата…

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024