«Волинь» та УПЛ: як наздогнати суперників за три тури до фінішу

01 Серпня 2020, 08:21
3075 Джерело: Сторінка FCVolynLuts

Ситуація у Першій лізі така ж заплутана, як була на початку відновлення матчів. Спорт на районі з’ясував, що треба «Волині», аби потрапити в УПЛ

Підвищення «Волині» в УПЛ — справа не тільки футболістів луцького клубу, але й гри суперників. Заключні матчі відбудуться 3,7 та 11 серпня.

Командам довелося ущільнити графік через коронавірус і такий ритм на фініші чемпіонату здатні витримати ті, хто має довгу лавку запасних і, звісно, більше наснаги. «Волинь» поки тільки п’ята і відстає від конкурентів на 2-5 очок. Але усе може змінитися, якщо лучани виграють всі три заключні матчі.

Звісно, математичні розклади — справа невдячна, особливо для сучасної «Волині», гра якої надзвичайно нестабільна. До того ж можуть втрутитися неспортивні чинники — прихильність суддів чи «договорянки» між самими клубами, які й раніше нібито домовлялися «втопити» того чи іншого суперника.

Читайте також: «Договірних матчів у нас нема», – керманич дворового футболу

Але з чималою долею вірогідності шанси прорахувати можливо.

Аналізувати шанси на підвищення в Прем’єр-лігу треба для чотирьох команд, адже «Агробізнес» наразі у цій п’ятірці задовольняє суто власні амбіції, борючись за призове місце. Клуб ще після перемоги над «Рухом» заявив, що не проходив атестацію на право грати в УПЛ. Тому, якщо, наприклад, «Агробізнес» фінішує в трійці, яка дозволяє напряму підвищитися в класі, в Прем’єр-лігу потрапить команда, яка посяде 4 місце.

Читайте також: Ультрас «Волині» влаштували бійку у Винниках. ВІДЕО

 

Переїзди

Їздити Україною, причому у доволі стислі строки, доведеться  усім. Поглянемо на календар.

«Минай» попрямує у більш-менш ближні Винники, а потім відразу «запряже коней» в Краматорськ. Звідти терміново їхатиме додому на гру з «Волинню».

«Інгулець» має чи не найсприятливіший календар: два домашні матчі з «Кременем» та «Рухом» і виїзд на більш-менш недалеку Одещину до «Балкан».

«Руху» варто подумати, щоб після домашньої гри з «Інгульцем» залишитися на сході, аби зіграти з «Інгульцем» та «Авангардом». 

«Волинь» також ночуватиме в автобусі: виїзд до Києва на гру з «Черкащиною», домашня гра з «Гірником» і виїзд до Минаю.

 

Ймовірні втрати очок

Календар прихильніший у цій гонитві до «Волині» та «Інгульця». Лучанам грати два матчі із суперниками, яким вже нічого не потрібно  в цьому чемпіонаті (один точно вилітає, інший — точно ні на що не претендує). А ступінь напруги в заключному матчі з «Минаєм» на виїзді залежатиме від того, як зіграють футболісти Кополовця і Кобіна до того. Якщо «Минай» гарантуватиме потрапляння в трійку, команді Тлумака на виїзді буде легше, якщо ж закарпатська команда із двох виїзних матчів у Винниках і Краматорську привезе мінімум очок, вона битиметься з «хрестоносцями» не на життя, а на смерть.

Отож, графік матчів 3,7 і 11 серпня такий (дата гри «Руху» і «Металурга» поки невідома):

  • «Минай»: «Рух» (г), «Авангард» (г), «Волинь» (д).
  • «Інгулець»: «Кремінь» (д), «Рух» (д), «Балкани» (г).
  • «Рух»: «Минай» (д), «Інгулець» (г), «Авангард» (д) + перенесений раніше матч з «Металургом» (д).
  • «Волинь»: «Черкащина» (г), «Гірник-Спорт» (д) і «Минай» (г).

1

 

Як бачимо, втрати очок неминучі в усіх суперників лучан, адже усі вони грають між собою, а в «Руху» і «Минаю» таких матчів взагалі два. До того ж винниківцям доведеться провести за короткий відтинок часу чотири матчі з переїздами. За таких умов три перемоги «Волині» — це фактично 90% гарантія її потрапляння в УПЛ.

Що робити «Волині», крім того, що вигравати матчі, які залишилися? Насамперед не нахапатися попереджень і дискваліфікацій до заключного матчу з  «Минаєм», а також правильно ротувати склад. А висновки щодо гри, складу і системи управління клубом доведеться робити у коротке серпневе міжсезоння.

Коментарі
01 Серпня 2020, 16:20
&amp;quot;«Руху» варто подумати, щоб після домашньої гри з «Інгульцем» залишитися на сході, аби зіграти з «Інгульцем» та «Авангардом».&amp;quot;<br/>___<br/>Домашня гра з Минаєм, не з Інгульцем
01 Серпня 2020, 16:30
Нічого Волині робити вже не треба - злив Агробізнесу (чи не злив - яка різниця, якщо гру лідера Волинь не демонструє) вже все вирішив.<br/>Паліца гівно. Крапка.
02 Серпня 2020, 16:51
&amp;quot;Волинь&amp;quot; буде 5-ю. В УПЛ вийдуть &amp;quot;Інгулець&amp;quot;, &amp;quot;Минай&amp;quot; і &amp;quot;Рух&amp;quot;.
04 Серпня 2020, 13:28
&amp;quot;За таких умов три перемоги «Волині» — це фактично 90% гарантія її потрапляння в УПЛ&amp;quot;<br/>що це за диванні експерти це писали?? звільніть їх будь ласка!<br/>якщо Волинь виграє 3 останніх матча, то вона виходить 100% в упл.<br/>напевно автор школу ще не закінчив.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024