На базі Шацького коледжу хочуть проводити спортивно-тренувальні збори

30 Липня 2020, 18:40
941

На нараді в Шацькій РДА обговорили питання про розвиток та підтримку спортивних секцій.

27 липня під керівництвом заступника голови Шацької райдержадміністрації Володимира Самусєва за участі голови Шацької районної ради Сергія Карпука, директора Шацького лісового фахового коледжу ім.В.В.Сулька Ігоря Жмурка відбулася нарада з питань проведення спортивно-тренувальних зборів на території Шацької ОТГ та Шацького лісового фахового коледжу, повідомляє пресслужба Шацької РДА.

Також участь у нараді взяли заступник Шацького селищного голови Віталій Яльницький, начальниця відділу Державного нагляду за дотриманням вимог санітарного законодавства Шацького районного управління головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Тетяна Савош, директор опорного закладу НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ  ступенів-гімназія смт Шацьк» Валерій Михальчук, директор Шацької дитячо-юнацької спортивної школи Сергій Стаднік, голова громадської дитячо-молодіжної організації спортивний клуб «Торнадо» Роман Самолюк, тренер футбольного клубу «Шацьке УДЛГ» Іван Гомза та запрошені батьки вихованців місцевого спортивного клубу.

Директор коледжу Ігор Жмурко повідомив, що на території навчального закладу планується організовувати спортивно-тренувальні збори для дітей. Він зазначив, що на прохання батьків, вихованців спортивних клубів та тренерів лісовий коледж має можливість забезпечити дітям належне проживання та харчування на період перебування спортивно-тренувальних зборів з дотриманням карантинних правил.

Але окрім проживання дітей у гуртожитку та харчування, необхідно визначитись з місцем проведення спортивних тренувань.

«Тому необхідно розробити загальну концепцію, спрямувати сили на подальший розвиток сфери фізичної культури та спорту у нашій територіальній громаді. Адже проведення фізкультурно-оздоровчої та спортивно масової роботи у закладах освіти – це необхідні умови для гармонійного виховання та фізичного розвитку учнівської та студентської молоді», – зазначив Ігор Жмурко.

В результаті обговорення вирішили провести комісійне обстеження приміщень Шацького лісового фахового коледжу ім.В.В.Сулька щодо дотримання карантинних обмежень та можливості проживання та харчування дітей під час проведення спортивно-тренувальних зборів; звернутись за роз’ясненням до головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області щодо можливості в умовах дії карантинних обмежень проводити на території опорного закладу НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» смт Шацьк спортивних тренувань; представникам спортивних секцій спільно з Шацькою селищною радою (ОТГ) узгодити та затвердити графік проведення спортивних тренувань на селищному та шкільному стадіонах.

«Всеукраїнський карантин, звісно, значно позначився на спортивній галузі нашого району, як і всього світу в цілому, але спортсмени, фахівці своєї сфери – це люди, які не звикли здаватися. Тому навіть в умовах суттєвих обмежень спортивне життя в районі не повинно завмерти, а й надалі розвиватися. Наші діти – одне ціле, це – наша надія, гордість, наше майбутнє, тож їхнє благополуччя – у пріоритеті і родини, і навчальних закладів, і керівників влади усіх рівнів. І ми повинні спільно всіляко сприяти розвитку фізичної культури та спорту в Шацькому районі», – додав на завершення Володимир Самусєв.


Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024