«Волинь», «Верес» та ще 22 клуби висловили недовіру президентові ПФЛ

29 Липня 2020, 11:40
1848

24 клуби Професійної футбольної ліги (ПФЛ) висловили недовіру президенту Ліги Сергію Макарову.

Офіційна заява опублікована на сайті першолігового «Прикарпаття». Причиною висловлення недовіри, на думку клубів, є відсутність професіоналізму президента Сергія Макарова в ситуації, яка виникла через коронавірусну кризу в галузі спорту.

Нагадаємо: у зв’язку з пандемією і забороною масових заходів ПФЛ кілька разів збирала представників клубів Першої і Другої ліг, аби визначити, як завершувати сезон. Якщо друголігові клуби відразу проголосували за дострокове завершення чемпіонату, то представники Першої ліги спочатку висловлювалися за догравання у новому форматі, потім – за догравання за регламентом, зрештою остаточно – за продовження чемпіонату.

У зв’язку з неявкою представників клубів і зміною позицій, виникли підозри в тіньових домовленостях – Поворознюк навіть закинув «Волині» змову проти «Руху», за що «Папу Інгульця» оштрафували.

24 підписанти петиції, уважають, що дії Макарова привели до розколу і конфліктної ситуації серед клубів ПФЛ.

«Макаров С. Д. своєю неорганізованістю, неможливістю віднайдення компромісу серед клубів, відсутністю чіткої позиції як керівника організації, пасивністю у віднайденні шляхів повернення до футболу призвів до розколу та конфліктної ситуації серед клубів ПФЛ», – ідеться у петиції.





 

Клуби вимагають внести до порядку денного Конференції ПФЛ питання про недовіру президентові ліги, а також провести аудиторський і фінансовий звіт ПФЛ.

Петицію підписали такі клуби: «Авангард», «Буковина», «Верес», «Волинь», «ВПК-Агро», «Гірник», «Гірник-Спорт», «Діназ», «Калуш», «Кремень», «Кристал», «Металург», «Миколаїв», «Минай», «Нікополь», «Поділля», «Полісся», «Прикарпаття», «Реал Фарма», «Рух», «Таврія-Сімферополь», «Ужгород», «Чайка», «Чорноморець».

Не підписали заяву 10 клубів: «Агробізнес», «Інгулець», «Металіст-1925», «Оболонь Бровар», «Балкани», «Черкащина», «Нива» (Тернопіль), «Нива» (Вінниця), «Альянс», «Енергія».

Нагадаємо, що луцька «Волинь» висловлювала особливу думку й тричі утримувалася під час голосувань щодо поновлення змагань у ПФЛ. У клубі бажали, аби керівництво ліги додатково пояснило медичні умови проведення чемпіонату.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024