Баскетболістку з Рівного викликали до збірної України на літній збір

24 Липня 2020, 13:27
Тетяна Гаврильчик 3460
Тетяна Гаврильчик

На літній збір до збірної України з баскетболу викликали 14 спортсменок, серед яких – рівнянка Тетяна Гаврильчик.

Жіноча національна збірна України під керівництвом головного тренера Срджана Радуловича проведе тренувальний збір, який триватиме на базі МТА в Пуща-Водиці з 23 липня до 2 серпня. Про це повідомляють на сайті БФУ.

Головний тренер команди Срджан Радулович викликав на збір 14 баскетболісток: Вероніка Любінець, Влада Волошина, Віта Горобець, Уляна Дацько, Тетяна Гаврильчик, Дар'я Дубровіна, Ольга Яцковець, Ольга Сивакова, Юлія Мусієнко, Єлизавета Мітіна, Олена Бойко, Христина Філевич, Вікторія Бабич та Олена Попова.

Поповнила збірну найкраща молода гравчиня чемпіонату України, центрова жіночої команди БК «Рівне» Тетяна Гаврильчик.

«Ми використовуватимемо цей збір в трохи іншому напрямку — даватимемо шанс молодим. І зараз оптимальний момент для цього, адже у нас не буде навіть контрольних ігр. Але в майбутньому за збірну гратимуть ті, хто на це заслуговують. Мені не важливі призвище, зріст, вага або вік гравчині. Якщо є бажання та талант – шанс буде у кожної», – коментує тренер.

Нагадаємо, що Срджан Радулович в інтерв’ю пресслужбі ФБУ відзначив високий рівень гри двох рівнянок – Тетяни Гаврильчик і Вікторії Шматової. Баскетболісток розглядали як претенденток на виклик до збірної.

До слова, у списку на літній збір нема Людмили Науменко й Аліни Ягупової, яка в минулому сезоні стала найкращою гравчинею Євроліги. Радулович пояснив. що для попередній сезон для Аліни Ягупової був дуже складним і баскетболістка потребує відпочинку.

 

Читайте також:

Хочемо зібрати команду, яка візьме медалі у Вищій лізі, – президент БК «Рівне»

«Не можу собі дозволити хворіти чи травмуватися», – гравчиня БК «Рівне» Вікторія Шматова

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024