Футболіст-аматор із Рівненщини продовжує грати в польському клубі

14 Липня 2020, 13:45
4588

Олександра Ярощука з Розважа, що в Острозькому районі Рівненщини, до Польщі на роботу «погнала» скрута. Та хлопця, який удома захоплювався футболом, помітили й запросили грати в одному з польських клубів.

Про Олександра Ярощука, як новачка команди, який гарно зарекомендував себе в товариських іграх, розповіли на фейсбук-сторінці його клубу MKS «Granica Bogatynia» (місто Богатиня, Нижньосілезьке воєводство Польщі).

Олександр Ярощук народився 5 серпня 1995 року в Розважі Острозького району. Як і всі сільські хлопчаки, з дитинства захоплювався футболом. Грав за місцевий ФК «Розваж». Освіту здобув відповідно до своїх зацікавлень: Олександр – тренер із фітнесу й учитель фізичної культури.

«Я займаюся самовдосконаленням: бігом, плаванням, розтяжками, фітнес-спортом. Також я люблю настільний теніс», – розповідає про свої спортивні вподобання Олександр.

Непроста ситуація в Україні «погнала» хлопця на заробітки. Уже пів року він мешкає в Богатині, де працює електриком.

Одного разу польський товариш Кшиштоф Мушеляк запропонував Олександрові прийти на тренування MKS «Granica Bogatynia», за який сам виступає. Розважець виклався на повну й отримав запрошення приєднатися до польського клубу.

«Головний тренер Кшиштоф Колек зацікавився мною, запросивши мене грати в його клубі. Я був радий прийняти цю пропозицію. У клубі затишна, міцна та доброзичлива атмосфера. Нам усім подобається тренуватися та грати разом», – зазначає Ярощук про свій новий клуб.


 

«Granica Bogatynia» виступає серед клубів нижчих ліг Чемпіонату Польщі, однак український легіонер тішиться тому, що може працювати над собою і розвиватися надалі. А на майбутнє Олександр Ярощук має амбітні й далекоглядні плани.

«Зараз я зосереджуюся на кар’єрі гравця, але в майбутньому, хоч це потребує значних сил і досвіду, маю ідею створити власну футбольну академію в Україні», – каже Олександр.

Dankowski Marek

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024
21.04.2024