У Луцьку відкрили центр для легкоатлетичних метань

03 Липня 2020, 15:41
Відкрили центр для легкоатлетичних метань 910
Відкрили центр для легкоатлетичних метань

Луцький НТУ продовжує вдосконалювати спортивну базу. Нещодавно Федерація легкої атлетики Волинської області та Луцький національний технічний університет підписали меморандум про створення сучасного метального центру, усі кроки до заснування якого уже зроблені.

Як і планували, цієї весни усі роботи завершили й на базі Луцького НТУ Волинь отримала сучасний центр підготовки атлетів. Про це інформують на сайті закладу вищої освіти.

Кафедра фізичної культури, спорту та здоров’я на чолі із завідувачем Сергієм Савчуком та ректором Петром Савчуком докладає багато зусиль, аби розвивати спорт, зокрема студентський. Луцький НТУ має доволі потужний потенціал з легкої атлетики, зокрема студентів, які займаються метанням спису.

Центр для легкоатлетичних метань на базі університету дає усі шанси не лише студентам стати олімпійцями, але й дати поштовх для розвитку та популяризації виду спорту у регіоні та за його межами.



Відома волинська легкоатлетка Ірина Климець уже випробувала спортивну платформу під час тренування в рамках відкриття центру для легкоатлетичних метань. Спортсменка разом з іншими юними легкоатлетичними талантами під час показових виступів відчула переваги облаштованого майданчика.

«Насправді, такий центр просто життєвонеобхідний для легкоатлетів Волині, адже такий вид спорту потребує особливих умов для тренування. Загороджена арена, відкрита територія, спеціалізовані доріжки – усе це наближає нас до покращення своїх спортивних результатів та нових перемог. Просто чудово, що волинські (і не лише) легкоатлети мають можливість тренуватися на спеціалізованому майданчику», – поділилася враженнями Ірина Климець.

Під час урочистої церемонії відкриття легкоатлетичного спортмайданчика з вітальним словом виступив ректор Луцького НТУ Петро Савчук.

«Ще три роки тому ніхто, окрім мене і Сергія Ананійовича, навіть уявити не міг, що на свою 54-ту річницю Луцький НТУ прославиться на усю Волинь таким потужним центром для легкоатлетичних метань. Попри усі карантинні перешкоди та ускладнення, завдяки підтримці та сприяння усіх небайдужих, сьогодні ми маємо честь відкривати цей сектор. Безумовно, це лише перша фаза. Майданчик вдосконалюватимемо, покращуватимемо та, сподіваюся, він стане центром підготовки олімпійських спортсменів», – наголосив ректор.

Окрасою церемонії відкриття став виступ енергійних та запальних вихованців спортивного клубу козацького бойового мистецтва «Герц». Юні козаки та козачки буквально здригнули під собою землю під динамічний музичний супровід, чим викликали неабияке захоплення у глядачів.




Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024