Футбол у калюжах: «Лісівник» здолав грем’ячівців

30 Червня 2020, 14:25
2741

На Рівненщині триває офіційний футбольний карантин, однак це не заважає командам проводити спільні тренування та грати товариські матчі.

У неділю, 28 червня, на стадіоні Національного університету «Острозька академія» домашній для острожан ФК «Грем’яче» приймав шепетівський «Лісівник».

Перед самим поєдинком острозьке небо окупували хмари, а небо кресали блискавиці. Під гуркіт грому команди вийшли на поле. Шепетівці розіграли з центра поля, а господарям вдалася перша атака – Андрій Мірошниченко пройшов по флангу і навісив на Сергія Непомнящого. Після удару «вісімки» грем’ячівців м’яч просвистів над поперечиною. На 5 хв. поєдинку розпочалася потужна злива і суддя зупинив гру.

Сильний дощ прогнав команди з поля
Сильний дощ прогнав команди з поля

Грати чи не грати? - от у чім питання
Грати чи не грати? - от у чім питання

 

20-хвилинний дощ змив розмітку, тож довелося рятувати ситуацію підручними засобами. Незважаючи на те, що стадіон нагадував басейн, арбітр вирішив продовжити матч, який перетворився на водне поло. Команди намагалися грати у футбол, але м’яч застрягав у калюжах. Грем’ячівці контролювали хід поєдинку, а гості намагалися контратакувати. На 12 хв. нападник шепетівців протягнув м’яч по центру і пробив повз Максима Юрчука – 0:1.

Підопічні Володимира Моцюка відразу помчали відіграватися, але калюжі були на боці суперника. Натомість «Лісівник» провів ще одну флангову атаку, завершення якої перервав Максим Юрчук, який зіграв рукою за межами штрафного майданчика. Жовта картка. Стандарт гості змарнували. У черговій атаці грем’ячівці здобули право на одинадцятиметровий, але Вадим Гаврилюк пробив по центру – просто в голкіпера.

«Світло-зелені» продовжували свій наступ на ворота шепетівців: удар Сергія Непомнящого взяв голкіпер, Микола Бадисюк пробив повз ворота, а згодом нападник господарів вийшов на ударну позиції і… «потонув» у калюжі.

Сергій Непомнящий пробиває головою - вище воріт
Сергій Непомнящий пробиває головою - вище воріт

Калюжа грає на користь гостей
Калюжа грає на користь гостей

 

На 35 хв. грем’ячівці провели потужну атаку: Вадим Гаврилюк пройшов флангом і закинув у штрафний майданчик, де Сергій Непомнящий з усієї сили вгатив у стійку. Натомість «Лісівник» забив удруге – форвард отримав пас із флангу і перекинув Максима Юрчука – Віталій Кравчук не зумів урятувати ситуацію. 0:2.

Кінцівка тайму минула в атаках «Грем’ячого»: однак постріл Вадима Гаврилюка став легкою здобиччю голкіпера, а після удару Сергія Непомнящого гостей укотре врятувала калюжа.

У другій сорокап’ятихвилинці «Лісівник» грав по рахунку, продовжуючи холоднокровно контролювати гру, а грем’ячівці шукали шляхи до воріт суперника. Однак гра абсолютно не клеїлася: удари або йшли в молоко, або були легкою здобиччю для голкіпера. На 56 хв. шепетівці провели комбінаційну атаку й вийшли на ударну позицію, але м’яч загальмував у тій самій калюжі – тепер вона грала за грем’ячівців.

1
Атака «лісівників»
Атака «лісівників»

 

Підопічні Володимира Моцюка знову змарнували свої шанси: спочатку Вадим Гаврилюк не знайшов можливості пробити, а згодом потужний постріл Олега Груші воротар у падінні перевів на кутовий.

Ще одна атака грем'ячівців
Ще одна атака грем'ячівців

 

На 73 хв. матчу травму отримав Микола Тишкун – півзахисник невдало пішов у підкат і на мокрому газоні вивихнув плече. Машина швидкої допомоги прибула на виклик через 20 хв. – до лікарні аж три кілометри… Отака вона, медична реформа!

До кінця поєдинку грем’ячівці безрезультатно атакували: спочатку Олег Груша потужно приклався до м’яча з-за меж штрафного майданчика – воротар у стрибку перевів на кутовий. Згодом Олег пробив зі стандарту – сильно, але не точно. 0:2 – володіння м’ячем не завжди приносить результат.

Абсолютно мокре поле
Абсолютно мокре поле

1


 

Читайте також:

А «Калина» не «Славія»: грем’ячівці здолали бугринців

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024