Гра в Луцьку може стати останньою для «Карпат»

30 Червня 2020, 12:33
1326

Через брак коштів перенесений поєдинок УПЛ «Карпати» – «Маріуполь», імовірно, не відбудеться. Зрештою гостро постає питання щодо подальшої участі «левів» у чемпіонаті.

Власниками «Карпат» є дві іноземні компанії – «Менділ Лімітед», яка віднедавна належить Олегові Смалійчуку, та «Крісал Холдінгс», що відповідно до документів, належить Каті Парпі. Як повідомляють у клубі, саме другий інвестор не бере участі у футбольному житті львів’ян.

«Не секрет, що в клубу були тривалі фінансові труднощі, ми рік виживали без фінансування. Зараз у «Карпат» буквально нема власних ресурсів та резервів для продовження життєдіяльності, всі можливі варіанти вичерпані. Необхідна солідна дотація, адже карантинні форс-мажори жодним чином не можна було передбачити під час формування і так урізаного та скромного бюджету», – прокоментував пресслужбі «левів» виконавчий директор ФК Ростислав Ящишин.

Тим часом «Маріуполь» не збирається йти на жодні поступки «Карпатам». Позицію «Маріуполя» прокоментував віцепрезидент Андрій Санін. Про це повідомляє «Футбол 24».

Функціонер зазначив, що клуб був готовий узяти на себе всі витрати, аби провести матч у Маріуполі. Одначе тепер, коли «леви» повідомили про неможливість гри  «заднім числом», іти назустріч маріупольці більше не хочуть і вимагатимуть технічної поразки.

«Історія повторюється двічі. Перший раз у вигляді трагедії, другий раз – у вигляді фарсу. Коли перший раз трапилася ситуація з масовим захворюванням гравців «Карпат», наш клуб максимально пішов назустріч колегам. Ми не виставляли жодних вимог про технічну поразку. Далі ми вже не будемо толерантними. Не приїхали – отримуйте технічну поразку», – відзначив Санін.

Тим часом головний тренер «Карпат» Роман Санжар зазначив, що «леви» продовжують тренуватися.

«Команда шокована. Ми продовжуємо працювати і тренуватися. Більше інформації у мене немає – готуємося і чекаємо подальших вказівок», – заявив Санжар в ефірі «Футбол News».

Водночас якщо «Карпати» пропустять обидва матчі проти «Маріуполя», то автоматично припинять виступи в УПЛ. Але наступний сезон можуть розпочати в Першій лізі. За умови, якщо подадуть заявку й пройдуть атестацію для участі в цьому турнірі. 

За інформацією ютуб-каналу «ТаТоТаке», є варіант створити новий клуб «Карпати», який може розпочати свої виступи з аматорської ліги або (за кращими прогнозами) з Другої ліги.

Нагадаємо, що останній матч «Карпати» провели в Луцьку проти ПФК «Львів», де в меншості вирвали нічию.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024