Чемпіонка світу з гирьового спорту розповіла про роботу поліцейської в Сарнах

29 Червня 2020, 15:33
1114

У патрульній поліції Рівненської області нині працює 148 жінок, 134 з них – атестовані. У порівнянні серед патрульних Рівненщини кожна п'ята – жінка.

На рівні з чоловіками, жінки-поліцейські патрулюють, виїздять на виклики й роблять значний внесок у роботі з громадськістю. Оксана Рабош – інспекторка зв'язків з громадськістю відділу організації несення служби у місті Сарни Управління патрульної поліції в Рівненській області, лейтенант поліції. Поряд зі службою в поліції, вона – чемпіонка світу з гирьового спорту і чудова дружина та мама двох діток. Про це пише Рівне1.

Оксана народилася у селі на Сарненщині – Степані. За освітою вона вчитель фізичної культури. Навчалася у Сарненському педагогічному коледжі РДГУ, вищу освіту здобула у Рівненському державному гуманітарному університеті.

Після закінчення коледжу працювала фізінструктором у ДНЗ №9 Сарн та тренером-викладачем у Сарненській КДЮСШ «Колос». Розповідає, що за професією працювати подобалося, однак заробітна плата бажала кращого.

«Якось я натрапила на оголошення про набір до патрульної поліції. В силу свого характеру, можливо через запальний темперамент, вирішила подати онлайн-заявку. Не вірила, що пройду. Проте вперто долала сходинку за сходинкою, етап за етапом і в грудні 2017 року пішла на первинну підготовку поліцейської» – розповіла Оксана Ройбош.

Оксана розповідає, що важкувато давались нічні зміни. Коли заступала з 20:00 до 8:00 – спати хотілось дуже. Протягом 3 тижнів втягнулася, це стало нормою.

– Як відреагували рідні й близькі на бажання піти працювати в поліцію?

«Головне, що мене підтримав мій чоловік. Адже він залишився вдома з 2 дітками аж на 4 місяці мого спецвишколу. Деякі друзі й близькі були шоковані від різкої зміни моєї професії, дехто підтримав.

Про спортивну кар'єру

Оксану називають сарненською підкорювачкою гирі. Цим спортом вона успішно займається з тринадцяти років і вже стала двократною чемпіонкою світу. У листопаді 2019 року на Чемпіонаті світу у Сербії Оксана 59 разів підняла гирю вагою 24 кілограми у жіночій естафеті та 91 раз у класиці, що й принесло їй перемогу.

Здавалося б, це зовсім не жіночий спорт, але Оксана так не вважає. Сила волі, щоденна наполеглива праця над собою і долоні стерті до крові – ось ціна такої перемоги.

«У кар’єрі поліцейських спорт відіграє не останню роль. Завдяки тому, що я займаюся спортом, я маю відмінну фізичну підготовку, а це є однією з переваг поліцейських» – додала сарненчанка.

Про роботу з громадськістю

За словами Оксани Рабош, працюючи інспектором зв’язків з громадськістю, я часто виїжджаю на зустрічі з дітьми у школи та садочки. Я зрозуміла, що навіть найменша дитинка має знати правила дорожнього руху, орієнтуватися, як правильно перейти дорогу, і це вбереже її від дуже багатьох нехороших вчинків, а найголовніше – це допоможе зберегти її життя та здоров’я.

Найголовніше для мене - моя сім'я, її благополуччя, розвиток кожного окремо і всіх разом. Ми не зупиняємось на досягнутому, разом подорожуємо та відпочиваємо.

Ми з чоловіком виховуємо двох діток - доню та сина. Моя сім'я - це й моє найбільше досягнення. Спортивні здобутки це, звісно, круто, але без свого чоловіка, який підтримує у більшості моїх задумів, я мало досягла б.

«Своїм дітям я інколи кажу: мені не давали інструкцію в пологовому, як виховати хорошу людину, я теж помиляюсь, тому домовляймось і слухати один одного. Тоді розбираємо ту чи іншу ситуацію, діти намагаються знайти правильний вихід. Намагаюсь їм не заважати, адже вважаю що кожен сам творець свого щастя. Хочеш чогось досягти – тоді вперед. Іди до своєї мети. Не варто комусь заздрити, бо ти не знаєш, якою працею та людина чогось досягла».

Оксана каже, що не збирається покидати поліцію та спорт. Мріє отримати звання майстра спорту України Міжнародного класу. 

Читайте також: Уряд оприлюднив графік підвищення «мінімалки» в Україні


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
17.04.2024