На рівненському «Авангарді» буде штучно-природне поле, як на «Арені Львів»

27 Червня 2020, 13:33
Фото ілюстративне 2468
Фото ілюстративне

На рівненському стадіоні «Авангард» з'явиться штучно-природне поле, аналогічне тому, що на «Арені Львів», а на бігових доріжках буде покриття, яке в Україні ще не використовують, втім, таке є у Берліні.

Про такі оновлення заявив міський голова Рівного Володимир Хомко, – пише СУСПІЛЬНЕ.

При цьому він повідомив, що це здорожчить реконструкцію стадіону,  На скільки саме – Володимир Хомко не уточнив.

«Щоб зіграти зараз на цьому полі – його треба постелить. А ми ж його стелимо не так, як раніше. Там є опалення, обігрів поля, є дренаж. Там дуже багато речей під землею. Погода нам заважає. Все куплене і поле навіть куплене. Треба, щоб виросла ще трава», – прокоментував мер.

Керівник обласної легкоатлетичної федерації Олег Машаненков схвально відгукнувся про покриття, яким будуть встелені бігові доріжки на «Авангарді». Він переконаний, що здорожчання проєкту через таке покриття – вмотивоване.

«Називається покриття «політан». Воно німецької якості, гарної якості, це раз. По-друге, на ньому проводять зараз чемпіонати світу. Він буде комфортніший. А втретє, він буде конкурентноспроможний в Європі, не в Україні», – зазначив Олег Машаненков.

Нагадаємо, реконструкція стадіону «Авангард», згідно із проектом, вартує понад 280 мільйонів гривень. Першопочатково це було 200 мільйонів.

Очікується, що триватиме вона до травня 2021-го року. Новий стадіон зможе вмістити 14 тисяч глядачів. Там передбачене штучне освітлення, 8 бігових доріжок і легкоатлетичний манеж.

Виконує реконструкцію рівненська фірма «Фіалка». Торік вона освоїла 50 мільйонів гривень, ще 60 передбачено в міському бюджеті на цей рік.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024