«Не вірю в ці показники», – дискваліфікована за допінг Ольга Земляк

26 Червня 2020, 11:10
1465

Бронзова призерка Олімпіади-2012 в естафеті 4х100 із Рівного Ольга Земляк запевняє, що не приймала допінг і не вірить у результати проб.

Спортсменку через допінг дискваліфікували на 8 років. А МОК анулював результати Ольги Земляк та естафетної збірної України з її участю на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро 2016 року. Однак Ольга Земляк заперечує те, що приймала допінг, – пише «Український спорт».

Ольга Земляк наголошує, що належить до топ-когорти легкоатлеток, тому перебуває на так званій доп-карті під контролем ВАДА. Щодня заповнює в спеціальному особистому кабінеті інформацію про місце свого перебування і загалом вона була готова до візиту допінгових ревізорів в будь-який момент.

«В особистому кабінеті досі фігурує відмітка, що допінг-проба, за яку мене дискваліфікували, є чистою. Я не розумію, за що мене так жорстоко покарали. Згідно з висновками італійських лікарів, ті показники, які привели до дискваліфікації, були небезпечними для життя будь-якої жінки. Мій стан був таким, як при четвертій стадії раку. Я не вірю в ці показники», – додає рівненська легкоатлетка.

Ольга Земляк розповідає, що не знає, у яких температурних умовах транспортували її допінг-проби. А ще спортсменку дивує, що перше відкриття проби показало негативний результат, а друге – позитивний.

Читайте також: Легкоатлетку Ольгу Земляк із Рівного дискваліфікували на 8 років

«Не розумію, чому у висновках фігурувало пояснення, що другий раз пробу відкривали не для антидопінгових перевірок, а для певних наукових досліджень, хоча я не давала на це згоди», – сказала Земляк.

Читайте також: У штабі ФК «Волинь» два випадки коронавірусу

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
26.03.2024