У луцькому спортклубі з'явився перший на Волині тренер вищої категорії із грепплінгу

24 Червня 2020, 10:56
У луцькому спортклубі з'явився перший на Волині тренер вищої категорії із грепплінгу 1150
У луцькому спортклубі з'явився перший на Волині тренер вищої категорії із грепплінгу

Днями у Києві, 20-21 червня,  чотири спортсмени з Волині захистили свої статуси тренерів із грепплінгу.

Подія відбулася на Всеукраїнському тренерсько-атестаційному семінарі з групплінгу та пакратіону, який організувала Федерація панкратіону і грепплінгу України. Про це інформує пресслужба спортивного клубу GARDA.

Так, спортсмени клубу GARDA Дмитро Ковальчук та Іван Сильман отримали статуси тренерів 1-ї категорії із грепплінгу. А головний тренер клубу Михайло Савчук отримав звання тренера вищої категорії. Це перший тренер на Волині, який отримав такий статус з грепплінгу офіційно.

Аби успішно пройти атестацію, борцям необхідно було продемонструвати свій арсенал знань щодо застосування різних видів техніки у боротьбі як у стійці, так і в партері. А також провести кілька поєдинків з різними супротивниками, щоб показати свій борцівський рівень.

До слова, у градації грепплінгу можуть бути чотири статуси: тренер 2-ї та 1-ї категорій, «тренер вищої категорії» або «заслужений тренер».

«Це закрита подія. Туди приїздять тільки ті, хто має певний борцівський рівень для того, щоби підтвердити свій статус. Ми відвідуємо такі семінари регулярно, для того, щоб підтвердити свій статус та підвищити свій професійний рівень», – додає Михайло Савчук.


Якщо раніше до Федерації грепплінгу Волині входили лише спортсмени клубу GARDA, то цьогоріч її поповнили й спортсмени з дружнього клубу «Воїн». Відтак, спортсмен цього клубу Солтан Велієв також атестувався і отримав статус тренера першої категорії із грепплінгу.


 

Читайте також:

Наполегливо працювати і мати терпіння, – рецепт успіху від чемпіона з луцького клубу Тараса Органа

Спортсмен і тренер луцького борцівського клубу став героєм фільму

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024