90% стадіонів першої ліги не відповідають вимогам медичного протоколу, – тренер «Волині» Андрій Тлумак

24 Червня 2020, 11:38
1113

Стартують поєдинки весняної частини чемпіонату України серед команд першої ліги. Виконком Української асоціації футболу вирішив, що баталії триватимуть до 11 серпня.

Однак не всі клуби вчасно повернуться на поле. А деякі тренери досі не впевнені в тому, як проходитимуть ігри. До прикладу, наставник «Волині» Андрій Тлумак стверджує, що організатори змагань штовхають клуби на порушення регламенту. Про це пише «Експрес».

«90% стадіонів першої ліги не відповідають вимогам медичного протоколу. Регламент вимагає, щоб футболісти переодягалися у роздягальнях площею щонайменше 100 квадратних метрів. Таких умов майже ніде немає. Якщо інспектори працюватимуть за буквою закону, то багато матчів можуть не відбутися. Або ж маємо нехтувати протоколом», – каже тренер.

Натомість спортивний директор Професійної футбольної ліги Євген Мороз запевняє, що з цієї ситуації можна знайти вихід.

«Вимоги до роздягалень не будуть перешкодою для організації матчу. Якщо господарі не матимуть великої роздягальні, то повинні надати суперникові дві кімнати — гостьову і власну роздягальню. А самі можуть знайти інше приміщення для того, щоб перевдягнутися — або й зробити це на трибунах, оскільки не буде глядачів. Можна одягнути амуніцію і в готелі. А щодо ризиків зупинити турнір, то вони невеликі. На ізоляцію відправлятимуть лише ту команду, шестеро гравців якої захворіють на коронавірус. Після ізоляції клуби зможуть дограти пропущені поєдинки», – запевняє Мороз.

Читайте також:

Три матчі Першої ліги перенесли через коронавірус

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024