А «Калина» не «Славія»: грем’ячівці здолали бугринців

22 Червня 2020, 12:50
2115

Футбольні колективи Рівненщини продовжують готуватися до початку сезону.

У неділю, 21 червня, на стадіоні Острозької академії відбувся товариський матч між ФК «Грем’яче» та бугринською «Калиною». У цьому поєдинку «світло-зелені», які напередодні провели тренування під керівництвом нового наставника Володимира Моцюка, довели, що минулотижнева поразка від великоомелянської «Славії» була випадковістю.

«Калинівці» розпочали поєдинок активніше й уже в першій атаці здійснили фланговий прохід до воріт Назара Лишеня, однак Ігор Сіргі надійно постелився в підкаті. Грем’ячівці відповіли напівударом Миколи Тишкуна, який став легкою здобиччю воротаря. Гра була надто динамічною, але ні кутові, ні штрафні удари не приносили користі жодній із команд, оскільки м’яч або летів повз ворота, або застрягав у гущі захисників. На 15 хв. господарі змушені робити вимушену заміну – через травму правого захисника на поле вийшов Микола Бадесюк. Бугринці декілька разів мали непогані нагоди відзначитися, але Максимові Веремчуку не вистачило влучності – м'яч просвистів над поперечиною. Підопічним Володимира Моцюка також нічого не вдавалося, адже всі спроби розвернути атаку через Сергія Непомнящого закінчувалися провально: восьмий номер господарів або не встигав до м’яча, або не влучав по воротах.

1
На Сергія Непомнящого припала левова частка боротьби на другому поверсі
На Сергія Непомнящого припала левова частка боротьби на другому поверсі

 

У середині тайму обидві команди заграли активніше. Калинівці двічі поспіль змарнували свої шанси, пробиваючи повз ворота. Натомість «Грем’яче» продовжувало грати на Сергія Непомнящого, а той марнував момент за моментом. На 30 хв. Сергій прямим ударом зі штрафного перекрутив дальню дев’ятку, згодом, отримавши хороший пас від Миколи Тишкуна, засвітив свічку над воротами гостей, а в черговій атаці протягнув м’яч по флангу, але не віддав вчасно.

Прорив по флангу
Прорив по флангу

 

Бугринці також не відсиджувалися в обороні, постійно штурмуючи захисні редути господарів. Максим Веремчук не зміг реалізувати штрафний удар, пробивши повз ворота. На 43 хв. поєдинку після подачі з флангу Давид Терещук головою підсік м’яч у нижню шістку, який підступним рикошетом від стійки затріпотів за спиною Назара Лишеня – 0:1. Грем’ячівці швидко зрівняли рахунок – Сергій Непомнящий віддав на Вадима Гаврилюка, а той потужним ударом розстріляв ворота суперника – 1:1.

Атака бугринців
Атака бугринців

 

У другому таймі «світло-зелені» заграли розкутіше, намагаючись розрізати оборону суперника довгими пасами та розстрілюючи ворота дальніми ударами. Калинівці холоднокровно відбивалися, проводячи непогані контратаки. В одній із них Олег Груша скосив суперника й побачив перед собою жовте світло. Стандарти «Калини» закінчилися безрезультатно.

Віталій Кравчук надійно тримає лінію оборони «Грем'ячого»
Віталій Кравчук надійно тримає лінію оборони «Грем'ячого»

 

На 60 хв. підопічні Володимира Моцюка вийшли вперед – Сергій Непомнящий отримав філігранний пас від Олега Груші, вийшов сам на сам і пробив повз голкіпера. 2:1.

«Грем’яче» продовжувало тиснути на ворота суперника й ледь не забило знову – після флангового прострілу м’яч облизав поперечину й підступно вилетів на кутовий. У черговій атаці Володимир Худий забіг в офсайд, а згодом Вадим Чубик, отримавши чудовий пас від Сергія Непомнящого, упав у штрафному майданчику. Арбітр проігнорував цей епізод. Калинівці огризнулися двома ударами по воротах Назара Лишеня, але голкіпер зіграв надійно. «Світло-зелені» активно розвивали свої флангові атаки через Володимира Худого та Вадима Чубика, розрізаючи оборону суперника. Бугринці намагалися контратакувати. Олег Груша вдруге скосив суперника, але на цей раз арбітр пожалів «десятку» господарів, хоча підстави для другої жовтої були.


 

Грем’ячівці знову провели чудову атаку лівим флангом – Вадим Чубик віддав на Сергія Непомнящого, однак захисник випередив нападника. На 75 хв. Олег Груша перевів м’яч на фланг Дмитра Гаврилюка, той одним дотиком прокинув на Сергія Непомнящого і форвард із кількох метрів пробив повз голкіпера – 3:1.

Після забитого м’яча Назар Лишень вирішив потішити вболівальників, невдало віддавши супернику, але обійшлося. Наприкінці матчу Вадим Чубик на носовій хустинці накрутив кількох калинівців, але не зумів віддати передачу, а в черговій атаці Сергій Непомнящий не замкнув фланговий простріл.


 

Бугринці намагалися скоротити відставання в рахунку, але останній удар у цьому матчі став легкою здобиччю Назара Лишеня. 3:1 – вольова перемога «Грем’ячого».

Президент ФК «Грем’яче» Микола Науменко розповів, що команда цілком готова до старту обласного чемпіонату, де буде єдиним представником Острожчини. Утім, офіційний футбол Рівненщини досі на коронавірусному карантині

 

Читайте також:

Клуб, який об’єднав найкращих: президент «Грем’ячого» про історію, плани і спорт на районі

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024