Сім раз забий, один – пропусти: «Грем’яче» знову громить суперника

08 Вересня 2019, 19:31
Атака ФК «Грем'яче» 3746
Атака ФК «Грем'яче»

Футбольна першість Острожчини наближається до фінішу. Хоч і чемпіон уже давно відомий, це не заважає командам демонструвати видовищні поєдинки. 12-й тур чемпіонату району розпочався в суботу, 7 вересня, поєдинком між ФК «Грем’яче» і бадівською «Нивою».

Стартовий свисток пролунав на пів години раніше, ніж було заплановано, адже футболісти прагнули самі стати вболівальниками й переглянути поєдинок між збірними Литви й України у відборі до Євро-2020. Зауважимо, що українці легко здолали литовців (3:0) і переконливо закріпилися на вершині турнірної таблиці.

Матч в Острозі розпочався з позиційних атак грем’ячівців, які з усіх сил навантажували м’яч у штрафний майданчик суперників. Уже на 10 хв. черговий наступ завершився потужним ударом Вадима Медведя – голкіпер «Ниви» не зумів нічого вдіяти. 1:0. Господарі вирішили не розслаблятися й відразу збільшили перевагу в рахунку – Медведь прострілив, а Сергій Непомнящий замкнув – 2:0.

Медведя не так легко зупинити
Медведя не так легко зупинити

Фланговий прорив Миколи Науменка
Фланговий прорив Миколи Науменка

 

Після забитого гола команди перевели гру в спокійне русло. Грем’ячівці намагалися демонструвати перевагу, постійно тримаючи м’яч під контролем. Вадим Медведь знову вистрелив, але цього разу в руки голкіперу. «Нива» огризнулася непоганою атакою, однак Олександр Марченко скосив суперника. Штрафний удар дивідендів не приніс: Олександр Чернявка крутив повз стінку в дальню дев’ятку, але перестарався. На 37 хв. тиск бадівців дав результат. Олександр Марченко під пресингом віддав на голкіпера, однак Андрій Ліпич зарано вийшов із-воріт і м’яч прокотився повз нього. Олександру Чернявці нічого не залишалося, як переправити кулю в порожні ворота – 2:1.

На м'ячі першим буде воротар
На м'ячі першим буде воротар

 

Господарі почали нервувати, віддаючи паси в молоко. Через декілька хвилин Олександр Марченко знову повторив свій «трюк», Андрій Ліпич ледь не скинув головою у власні ворота, проте другим темпом вибив м’яч в аут.

Останні хвилини тайму були надто напруженими, але свисток на перерву поклав край емоціям.

Чернявка постійно тиснув на захист господарів
Чернявка постійно тиснув на захист господарів

 

Другу сорокап’ятихвилинку активніше розпочала «Нива», однак два флангові прориви зупинив захист грем’ячівців. Господарі розіграли чудову комбінацію: Олег Груша пройшов флангом, обігрався у стінку із Сергієм Непомнящим, але завершальний удар Сергія був засильним. Згодом Дмитро Гаврилюк невдало виконав стандарт, а на пас Миколи Науменка ніхто не відгукнувся. Бадівцям вдавалися непогані контратаки, але виходи сам на сам не становили загрози для воріт Андрія Ліпича.

Андрій Ліпич грає у стрибку
Андрій Ліпич грає у стрибку

Андрій Ліпич грає навприсядки
Андрій Ліпич грає навприсядки

 

На 62 хв. напруга вщухла – Микола Науменко отримав пас із флангу й довів рахунок до 3:1. Грем’ячівці почали грати розкутіше, раз по раз перевіряючи на міцність захист «Ниви». На 69 хв. Дмитро Гаврилюк протягнув м’яч флангом і навісив у штрафний майданчик, Сергій Непомнящий проштовхнув кулю в сітку – 4:1.

Тепер нервувати почали гості, а господарі на куражі вирішили добивати знекровлену жертву. Під тиском суперника воротар бадівців не вдало ввів м’яч у гру – Олег Груша відкотив на Миколу Науменка, а той замкнув у порожні ворота – 5:1. Згодом «світло-зелені» отримали право на штрафний, однак Микола Науменко пробив у стінку, а другий постріл став легкою здобиччю воротаря.

Прохід Олега Груші
Прохід Олега Груші

Гол у порожні ворота
Гол у порожні ворота

 

На 85 хв. голкіпер бадівців знову помилився, вибиваючи від власних воріт. Вадим Медведь перехопив пас і віддав на Дмитра Гаврилюка, той вийшов на зручну позицію і прошив сітку з-за меж штрафного майданчика – 6:1. Недарма хлопці дивляться на ігри збірної України: схожим ударом Руслан Малиновський забив третій гол у ворота Литви. Хтозна, хто в кого вчиться…

Через дві хвилини Сергій Непомнящий отримав пас із глибини й усьоме переграв голкіпера бадівців. 7:1 – упевнена перемога чемпіона.

Гол Непомнящого. Кадр перший
Гол Непомнящого. Кадр перший

Гол Непомнящого. Кадр другий
Гол Непомнящого. Кадр другий

Гол Непомнящого. Кадр третій
Гол Непомнящого. Кадр третій

Гол Непомнящого. Кадр четвертий
Гол Непомнящого. Кадр четвертий

 

Однак чи все було так просто? «Трюки» Марченка й Ліпича могли закінчитися набагато гірше. А чи вміє команда відігруватися, не відомо,адже впродовж сезону постійно була фаворитом. Перемагаючи в один м’яч, грем’ячівці постійно нервували, хоч і цей поєдинок для них не мав жодного турнірного значення. За бажанням і вмінням грати у футбол команда вже доросла до рівня області, однак чи готова вона психологічно?

У наступному турі «Нива» завітає в гості до Розважа, а грем’ячівці відпочиватимуть.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024