Рівненські баскетболісти здобули чотири «золота» Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги

12 Червня 2020, 09:04
На фото: команда дівчат Здолбунівської ДЮСШ – учасниця 18-го Чемпіонату України з баскетболу серед юнацьких команд. 3199
На фото: команда дівчат Здолбунівської ДЮСШ – учасниця 18-го Чемпіонату України з баскетболу серед юнацьких команд.

Завершився Чемпіонат України з баскетболу серед команд юнаків та дівчат – Всеукраїнської юнацької Баскетбольної Ліги (ВЮБЛ) сезону 2019-2020 рр., де представники Рівненщини завоювали низку різноманітних медалей.

Через пандемію коронавірусу змагання поточного сезону у Всеукраїнській юнацькій баскетбольній лізі завершили дочасно. Федерація баскетболу України визначила переможців у всіх вікових категоріях, – про це повідомляють на офіційному сайті ФБУ.

Рівненську область у поточному сезоні ВЮБЛ представляло три команди – Збірна Рівненської області, Обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа Олімпійського резерву – ОСДЮСШОР (Рівне) та Дитячо-юнацька спортивна школа – ДЮСШ (Здолбунів).

У Дивізіоні А (2003-2004 роки народження (р.н.)) серед дівчат Збірна Рівненської області посіла І місце, здобувши 9 перемог у 10 іграх (19 очок). Баскетболістки ОСДЮСШОР Рівного фінішували в цій категорії шостими.

У Дивізіоні А (2005 р.н.) дівоча Збірна Рівненської області теж завоювала золоті нагороди (7 ігор, із яких 6 перемог – 13 очок).

У Дивізіоні А (2006 р.н.)  серед дівчат ІІІ місце виборола ОСДЮСШ (Рівне) – 14 ігор, із яких 10 перемог (24 очки). У цій групі VІІІ місце посіли баскетболістки ДЮСШ зі Здолбунова. Оскільки у серпні-вересні 2020 року за Кубок України з баскетболу (в усіх вікових групах) боротимуться 8 найкращих команд Дивізіону А, здолбунівські спортсменки вперше боротимуться за престижний баскетбольний трофей України.

У Дивізіоні В (2008 р.н.) серед дівчат ОСДЮСШОР (Рівне), здобувши 5 перемог у 5 іграх (10 очок) посіла І місце.

До слова, лідером сезону за передачами серед дівчат 2005 р.н. стала збірна Рівненської області, на другому місці команда МСДЮСШОР з Вінниці, на третьому – полтавська СДЮСШОР-2. А серед дівчат 2003 р.н. за результативністю першою стала збірна Рівненської області, на другому місці збірна Києва, а на третьому – полтавська СДЮСШОР-2.





 

Юнаки Рівненщини теж здобули в актив різні нагороди.

Дивізіон В (2007 р.н.)ІІ місце (21 гра, серед яких 17 перемог – 34 очки) належить юнакам з ОСДЮСШОР (Рівне)

У Дивізіоні В (2008 р.н.) юнаки ОСДЮСШОР, здобувши 9 перемог у 10 іграх (19 очок), посіли І місце.



 

Через дострокове завершення змагань відповідно до рішення Виконкому ФБУ підсумкові місця команд і дівчат, і юнаків у всіх дивізіонах визначали так:

  1. Якщо всі команди в групі (Дивізіоні) зіграли однакову кількість ігор – застосовується система класифікації команд, відповідно до правил баскетболу ФІБА.
  2. Якщо команди мають різну кількість зіграних ігор – застосовується система рейтингу команд: 

Кількість перемог ділиться на кількість ігор, що зіграні командою. Чим більше коефіцієнт від такого ділення, тим вище місце команди в турнірній таблиці.

Якщо дві або більша кількість команд мають однаковий рейтинг, для визначення їх місця в турнірній таблиці надалі застосовується  система класифікації команд відповідно до правил баскетболу ФІБА.

 

Читайте також:

Назвали переможців і призерів Аматорської баскетбольної ліги Рівненщини

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024