Команда з Рівного стала срібним призером Чемпіонату України з футзалу

05 Червня 2020, 11:28
1918

Команда «Рівнестандарт» виборола срібні медалі Чемпіонату України з футзалу.

Фінальний етап змагань серед ветеранів у віковій категорії 50+, де виступали рівняни, відбувся в Одесі. Про це повідомляють на сайті Асоціації футзалу Рівненської області.

У вирішальному, четвертому турі команда «Рівнестандарт» провела чотири матчі, у трьох із яких здобула перемоги з однаковим рахунком 3:2, і в одному поступилася майбутньому чемпіону – 0:2.

Стартову гру проти «Локомотива» (Лиман) рівняни розпочали більш ніж переконливо, і завдяки голам Олександра Григоровича та дублю Сергія Щубака вели 3:0. У середині другого тайму суперники скоротили відставання до мінімуму, але «Рівнестандарт» утримав переможний результат.

В другому матчі турніру рівняни зустрічалися з фаворитом – «Syngenta» з Умані. Гра була дуже важкою, і, за словами учасника матчу Віталія Засморжука, суперник був набагато сильнішим, але рівненська команда трималася. Традиційно дива в воротах творив Руслан Ястремський, декілька нагод створити сенсацію мали і рівненські футзалісти, але не щастило. Коли, здавалося, що матч так і завершиться «сухою» нічиєю, уманці зуміли провести результативну атаку та відкрити рахунок в матчі на останній хвилині. Рівняни пішли у ва-банк, долучивши до атак воротаря, але фінальний штурм ні до чого не привів. Натомість із фінальною сиреною м’яч залетів у порожні ворота нашої команди – 0:2.

У третій грі «Рівнестандарт» зустрічався з «Лабіринтом» зі Світловодська. Завдяки голам Андрія Федорчука, Олександра Григоровича та Віктора Зарудного рахунок на табло був 3:0. Але суперники зуміли повернути інтригу в матчі, відквитавши два м’ячі. «Рівнестандарт» здобув мінімальну перемогу з рахунком 3:2.

Завершальний матч турніру завершився стабільною перемогою 3:2, але його перебіг був кардинально іншим. Спочатку рівняни поступалися 0:1, але, завдяки голам Віктора Зарудного, Сергія Щубака й Олександра Григоровича вийшли вперед – 3:1. Під кінець матчу суперники забили ще один гол.

За підсумками всього турніру Сергія Щубака визнали кращим гравцем команди, а Президент Віктор Зарудний зі сімома голами став кращим бомбардиром «Рівнестандарту» в чемпіонаті. Натомість Руслан Ястремський отримав нагороду кращого воротаря Чемпіонату України.

Срібні медалі Чемпіонату України серед ветеранів в складі команди «Рівнестандарт» здобули: Руслан Ястремський, Віктор Зарудний, Віталій Засморжук, Віталій Шевчук, Андрій Федорчук, Сергій Щубак, Олександр Григорович, Олег Марков, Ігор Цибірьов, Юрій Баховський, Володимир Новак та Віктор Абрамович.

Варто відзначити, що Чемпіонат України з футзалу серед спортсменів, старших 50 років складався з трьох турів. Рівняни відіграли матчі у Полтаві, Львові та Одесі. Загалом же в змаганнях брали участь 11 команд, які були розділені на Вищу та Першу ліги. Рівняни, як дебютант турніру, виступали в нижчому дивізіоні, і в підсумку вибороли срібні медалі Чемпіонату України серед команд першої ліги. У загальному ж заліку серед одинадцяти команд рівняни стали п’ятими.

До слова, у структурі Футзального клубу «Рівнестандарт», крім команди найстарших ветеранів є ще колектив у віковій категорії 35+, які успішно виступають в Чемпіонаті Аматорської футзальної ліги Рівненщини та основна, доросла, команда, яка окрім міських та обласних турнірів вдало грає у Другій лізі Чемпіонату України та вже пробилася до чвертьфіналу змагань.

 

Читайте також:

«Кардинал-Рівне» посів те місце, якому відповідав рівень гри команди», – головний тренер Ігор Москвичов

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024