Назвали переможців і призерів Аматорської баскетбольної ліги Рівненщини

03 Червня 2020, 15:20
1838

Дирекція Аматорської баскетбольної ліги (АБЛ) вирішила достроково завершити чемпіонат Рівненської області.

Чемпіонат завершили, визначивши переможця та призерів змагань. Про це йдеться на сайті баскетбольного клубу «Рівне».

Представник організаторів Дмитро Бовсунюк розповідає, що проведення баскетбольних змагань призупинили після оголошення карантину. Після цього команди на майданчик не виходили. Офіційно матчі АБЛ Рівненщини були перенесені на невизначений термін.

«На жаль, оптимістичні прогнози не справдилися. Команди-учасники підтримали думку, що далі тягнути нема сенсу. На це були як суб’єктивні, так і об’єктивні причини», – пояснює Дмитро Бовсунюк.

До карантину баскетбольні команди краю відіграли повний цикл у два кола кожен із кожним і мали рівну кількість зіграних матчі, тому для затвердження фінальних місць команд за підсумками сезону не застосовували додаткових показників.

За підсумками сезону 2019/2020 Чемпіоном Аматорської баскетбольної ліги Рівненщини став «Лавісс» (Рівне), який у 14 матчах здобув 13 перемог при одній поразці. Три наступні команди в своєму активі мають по 10 перемог та 4 поразки. За додатковими показниками, які прописані в регламенті, срібло дісталося молодіжці БК «Рівне – ОСДЮСШОР», а бронза у БК «Сарни». Новостворений БК «Вепри» (Рівне), хоч і мав рівну кількість набраних очок із призерами, цього сезону залишився без медалей.


 

Традиційно за підсумками сезону було визначено кращих в індивідуальних номінаціях:

Кращий нападник – Сергій Марков (БК Лавісс)
Кращий бомбардир – Сергій Заєць (БК Сарни)
Кращий центровий – Вадим Коваль (БК Вепри)
Кращий захисник – Артем Ющик (БК Рівне-ОСДЮСШОР)
MVP – Захожий Олександр (БК Лавісс)

Урочисте нагородження команд і гравців організатори змагань планують зробити на першій грі чемпіонату Аматорської баскетбольної ліги сезону 2020-2021.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024