«Хочеш результат – працюй», – мотиваційні поради від рівненської гімнастки

01 Червня 2020, 11:55
2224

Рівнянка Катерина Косюк – перший у Рівненській області майстер спорту з художньої гімнастики. 

Дівчина давно і серйозно займається гімнастикою в спортивному клубі «Золота осінь». А освіту здобуває в Рівненському державному гуманітарному університеті. Для порталу «Свої» Катерина Косюк поділилася мотиваційними порадами.

Не лінуйтеся!

Ми звикли до активного життя, а сидячи вдома, находити мінімум 10 000 кроків дуже важко. Не забувайте про тренування! Оберіть для себе саме таке, що буде приносити не лише користь, а й задоволення. Нехай це буде силове тренування чи розтяжка. Зараз є багато інста-марафонів, спрямованих на спорт. Не лише для схуднення, а й підтримки фізичної форми. Хочеш результат – працюй! Насправді не може мотивувати щось одне. Ми самі себе створюємо та від цього стаємо щасливішими. 

Дотримуйтеся режиму.

Як сну, так і харчування. Потрібно чітко визначити час прийомів їжі та налаштувати режим сну. Наш організм швидко пристосовується до будь-яких умов. Якщо піклуватися про власне тіло – воно обов’язково буде нам дякувати. Я дотримуюсь фрази «Ми те, що ми їмо». Дивлячись на свій сніданок, уявляю якою буду через місяць з подібним харчуванням. Якщо в тарілці яскравий салат – буду виглядати свіжою та усміхненою. Проте і без заборонених продуктів я жити не можу. Не обмежую себе в чомусь категорично, просто фільтрую їжу, яку вживаю. Раджу їсти тричі на день у визначений час. Сніданок повинен бути ситним, а на вечір я би порадила, наприклад, овочевий салат.  Знизьте кількість вуглеводів і додайте в раціон якісні жири. Час від часу можна дозволяти собі і чіт-міл, аби уникнути зривів. Раз у тиждень порадуйте себе улюбленою піцою чи шматком торта. Також не забувайте про режим сну: лягайте в ліжко до опівночі.


 

Плануйте свій день. 

Це допомагає встигнути зробити більше справ. Адже хочеться напроти всіх пунктів поставити галочки. Мій ранок починається з тренування, контрастного душу та вакууму. Інколи лінюсь це виконувати, тоді починаю говорити сама з собою. Часто лежу в ліжку ще з напівзаплющеними очима й проговорюю собі пошепки: «Катю, ти завжди це робиш, тобі подобається».

Щодо макіяжу, в теплу пору намагаюсь наносити мінімум косметики на обличчя.

Але якщо хочу щось підкреслити, то це обов’язково вилиці. Також обожнюю блиск на лиці, тому хайлайтер – невіддільний складник косметички. Мій буденний мейк – вирівняти тон обличчя, виділити вилиці та трішки блискіток. На рахунок одягу, тут все складно. Я завжди любила спортивний і зручний одяг. Наприклад, футболки та джинси. Але після конкурсу «Королева РДГУ 2019» помітила за собою, що стала більш рішучою в поєднанні аксесуарів. Я відійшла від звичайних джинсів, надаючи перевагу  чомусь цікавішому. Почала ознайомлюватися з трендами. Зараз самостійно навчаюся поєднувати речі за допомогою відео-уроків на Ютубі.

Любіть себе!

Приймайте себе будь-якою, любіть не за щось, а просто так. Почніть із найменшого. Поставте ціль і впевнено маленькими кроками йдіть до неї. Не зупиняйтеся, якщо щось не виходить. Візьміть за мету не ставати кращими за когось, а ставати кращими за себе вчорашню. Будьте прикладом для інших, надихайте! Не забувайте починати день із склянки теплої води та посмішки. Усе починається з нас самих!

 

Читайте також:

Рівненські гімнастки здобули перемоги на Міжнародному турнірі

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024