Перша ліга – це космос: Ростислав Волошинович розповів, як із чемпіонату області потрапив до УПЛ

01 Червня 2020, 10:23
3325

Півзахисник луцької «Волині» Ростислав Волошинович розповів про свій шлях із чемпіонату області до УПЛ за три роки.

Розмову з футболістом для рубрики «Вони доторкнулися слави» спеціально для ПФЛ зафіксував Євген Біленький.

Читайте також: Він торкнувся слави: ексволинянин Владислав Дмитренко про довіру Кварцяного та дебют в УПЛ

 «Я ніколи не виступав за молодіжні команди професіональних клубів, бо не закінчував жодну з футбольних академій. Розпочиналася моя футбольна кар’єра з чемпіонату області, де я спочатку виступав за дублерів, а вже згодом – грав за дорослу команду», – згадує Ростислав Волошинович.

Одна з віх кар’єри Волошиновича – виступи за ФК «Тернопіль». Цей клуб придивлявся до футболіста ще 2013 року, але тоді не склалося. Через рік Ростислав Волошинович таки потрапив до цього ФК і за наступні 12 місяців зіграв 27 матчів.

«Хоча фінансово за час проведений в ФК «Тернопіль» я себе зміг порадувати аж цілим iPhone, інші кошти витрачалися просто на харчування. Але підтвердилася моя думка, що після чемпіонату області Перша ліга – космос».

Наступним клубом Волошиновича була тернопілька «Нива». Далі – «Говерла». Однак в Ужгороді у «хрестоносця» кар’єра не склалася: «Говерла» через старі борги просто не могла заявляти новачків, тож клуб довелося залишити.

Далі був рівненський «Верес». Волошинович пригадує, що немало його підкупила обіцянка тодішнього президента команди, який чітко сказав, що за два роки «Верес» має бути в УПЛ. Та й особисті умови в Рівному були запропонували доволі непогані.

«Ми відразу ж вийшли до Першої ліги, а вже за сезон «Десну» не пустили в УПЛ і ми опинилися там замість них. Ця ситуація тиснула на нас, але що футболісти могли зробити?! Нам сказали грати, і ми не мали відмовлятися в УПЛ виходити...»

Однак цей період для Волошиновича й усієї команди був дуже непростим, зокрема щодо психологічного стану. Через проблеми зі стадіоном рівняни грали на «Арені-Львів». Команда «втратила» підтримку вболівальників.

«Тоді «Верес» точно нікому не був потрібний у Львові, бо там були «Карпати». А люди якщо й приходили, то на матчі проти «Шахтаря» чи «Динамо»

 

Після «Вереса» лишилася оскомина, яку у новому ФК «Льовів» посилив «бразильський десант». Волошинович розповідає, що у «Львові» моли поставити у склад бразильця такого як основний гравець, або навіть гіршого – ставку робили на ігрову практику й подальший перепродаж футболістів.

З огляду на це, перехід до луцької «Волині» був закономірним рішенням.

«До «Волині» запросив особисто Андрій Тлумак і я розумів, що йду до колективу з задачами. А взагалі тільки під час карантину я зміг повністю відновитися від травми, яка мене все ще турбувала, тому сподіваюся, що найкращі матчі за «Волинь» все ще попереду».

Поділився Ростислав Волошинович своїми міркуваннями про нинішню ситуацію в Першій лізі.

Читайте також: Серед лідерів Першої ліги бунт: суперники «Волині» протестують проти дострокового завершення чемпіонату

«Я переконаний, що всі клуби з групи лідерів реально можуть потрапити в УПЛ. Але я б виділив "Волинь", "Рух", "Минай" та "Інгулець". Але будь-кому в еліті буде дуже важко, бо там зовсім інший рівень. Я читаю багато інтерв’ю і чесно кажучи не розумію тих людей, які говорять, що клуби з Першої ліги нічим не поступаються командам з нижньої шістки УПЛ. Так, лідери Першої ліги зараз за силою такі ж як аутсайдери УПЛ (зокрема «Карпати» та ФК «Львів»), а от щодо інших я б вже посперечався. Ви подивіться, як би «Дніпро-1» та «Колос» в Першій Лізі не феєрили, а під УПЛ все одно підсилювалися», – уважає Ростислав.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024