Серед лідерів Першої ліги бунт: суперники «Волині» протестують проти дострокового завершення чемпіонату

29 Травня 2020, 11:32
Фото ілюстративне.  Масова бійка чемпіонат Гватемали 2176 Джерело: ТСН
Фото ілюстративне. Масова бійка чемпіонат Гватемали

Чемпіонат із футболу у Першій лізі закінчений достроково через пандемію коронавірусу. Однак це ще більш загострило боротьбу за перехід до Прем’єр-ліги. Наразі відомо, що дві команди серед лідерів турнірної таблиці не згодні з поточними результатами.

Наразі ПФЛ розглядає чотири варіанти щодо того, які команди перейдуть до УПЛ, з-поміж яких мінічемпіонат між шістьма першими командами, догравання чемпіонату між цими ж командами, вихід до УПЛ клубів, які посідають 1–3 сходинки.

Таблиця Першої ліги зі сайту ПФЛ
Таблиця Першої ліги зі сайту ПФЛ

 

Після 19 матчів, які відіграли всі команди Першої ліги, результати лідерів такі: «Рух» – 39 очок, «Волинь» – 38, «Минай», «Інгулець», «Оболонь Бровар», «Агробізнес» – по 37 очок. Власне, серед клубів, які очолюють таблицю, назріває бунт.

На офіційному сайті «Руху» опубліковане оголошення, що позиція футбольного клубу, який на засіданні Ради ліг голосував за відновлення та продовження чемпіонату згідно з положенням чинного регламенту (виділення наше. – ред.), залишається незмінною від самого початку і донині.

«Ми переконані, що обмін клубів між лігами повинен відбуватись з дотриманням спортивного принципу і виключно у правовому полі. У випадку прийняття будь-яких рішень, котрі нехтуватимуть регламентними нормами, ФК «Рух» оскаржить їх до усіх повноважних органів футбольного правосуддя», – зазначають у «Русі».

Тим часом «Інгулець» звернувся до КДК УАФ – клуб вимагає визнати його право на 3 місце Першої ліги. Наразі в турнірній таблиці ПФЛ третю сходинку посідає «Минай», а «Інгулець» – четверту. Відповідно до регламенту ПФЛ, у разі рівної кількості очок у таблиці до уваги беруть особисті зустрічі, а потім різницю забитих та пропущених м'ячів. Минай та Інгулець провели лише одну зустріч, де поділили очки (1:1), але у команди з Петрового краща різниця м'ячів.

Пресслужба «Інгульця» повідомляє, що 18 травня клуб звертався до ПФЛ щодо змін у турнірній таблиці, однак не отримав офіційної відповіді. Тому ФК «Інгулець» звернувся до Контрольно-дисциплінарного комітету УАФ з вимогою зміни поточного рейтингу клубу, перемістивши представника Петрового на 3 місце, відповідно до положень Регламенту Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів Професіональної футбольної ліги сезону 2019/20.

Свої роз’яснення щодо ситуації, яка склалася в Першій лізі на офіційному сайті опублікував і «Минай». Нагадаємо, що цей клуб під час засідання Ради ліг ПФЛ голосував за не продовження чемпіонату.

«Скажу з усією відповідальністю. «Минай» за те, щоб догравати чемпіонат! Але щоб догравати саме у такому вигляді, у якому його і розпочали (виділення наше. – ред). Я розповім чому ми голосували проти. Під час засідання ДО голосування всі клуби висловили свої позиції. І всі чули, що такі клуби як «Кремінь», «Прикарпаття» та інші заявили, що вони проти продовження чемпіонату за будь-яких обставин. На голосування ж очільники ПФЛ поставили питання – продовжувати чемпіонат без команд, які ВЖЕ висловились проти. Тобто чемпіонат продовжують лише ті, хто хоче, а хто проти -  зарахування технічних поразок. Ну хіба так можна? Хіба це правильно? ФК «Минай» категорично проти такого варіанту. Догравати чемпіонат слід у форматі, в якому він і починався – з 16-ма клубами і з усіма матчами. Але для цього слід розробити остаточний медичний протокол, якого досі нема, і врахувати всі нюанси, пов’язані з пандемією коронавірусу COVID-19. Наприклад, в нашій області ситуація досі тривожна – у нас навіть пом’якшення карантину нема, бо більше тисячі хворих. А хочеться, щоб всі команди були в рівних умовах та переможця визначили за спортивним принципом. І ми проти аби на цій складній ситуації маніпулювали та видумували якусь брехню», – зазначає спортивний директор ФК «Минай» Михайло Кополовець.

Щодо позиції «Волині», офіційний сайт хрестоносців мовчить. У повідомлення від 13 травня ідеться лише про те, що луцька команда відновлює тренування.

Нагадаємо, «Папа «Інгульця» закидав лучанам знову проти «Руху», а очільники «Волині» говорили про те, що хочуть перейти до УПЛ за спортивним принципом.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
17.04.2024