Історія гравців команди військовиків СК «Луцьк» 1976 року 

16 Травня 2020, 14:50
2525

У наступному сезоні на наш «Аванград» повернеться вже луцьке «Торпедо», бо восени 1976 року спортивне керівництво «ПрикВО» вирішить перевести до Львова армійську команду СК «Луцьк».

Про це пише Fan-project Volyn на сторінці к фейсбук.

У далекому 1976-му, на цьому фото є не тільки чимало гравців, які привезли в Луцьк бронзові медалі другої ліги, але й цікаві у майбутньому постаті радянського та українського футболу.

– Степан Юрчишин (третій ліворуч у середньому ряду). Офіційна біографія рекордсмена першої ліги СРСР за кількістю голів в одному сезоні (42 у 1979 році) мовчить про луцький період у кар’єрі.

Але майбутня легенда «Карпат» Юрчишин, який за національну збірну СРСР зіграв 4 гри (1 гол), відслужив у 1976-му совєцьку армію у нашому СК «Луцьк».

Щоправда, це був тільки рік у Луцьку, бо в наступному сезоні-77 Юрчишин отримав повістку з Москви і опинився у ЦСКА. До нього підбивали клинки «Зеніт» і «Спартак» і Степан не хотів залишатися й надалі в ЦСКА.

За цю відмову Юрчишина на останній місяць служби відправили у підмосковний гарнізон, де він пізнав усі тонкощі звичайної чорнової служби...

– Микола Пристай (він п’ятий зліва у верхньому ряду). Івано-Франківець, нападник, згодом — легенда франківського футболу, кращий бомбардир їхнього «Спартака» і тренер.

В СК «Луцьк», який фактично тоді був клубом Прикарпатського військового округу, 22-річного Пристая прислали в 1975-му.

Він встиг стати бронзовим призером союзної Другої ліги. Після Луцька грізний нападник повернувся у «Спартак», де грав аж до 1985-го.

Згодом Пристай тренував усі місцеві клуби: «ЛУКОР» (Калуш), «Енергетик» (Бурштин), «Спартак» (Івано-Франківськ) і «Прикарпаття».

– Ігор Гатаулін (другий праворуч у нижньому ряді). Доля закинула Ірека Фархатовича (Ігоря Федоровича) Гатауліна, уродженця Казані, служити армію також до Луцька.

Футболіст Гатаулін менш відомий світу, ніж Гатаулін-функціонер, хоч і забив за СК Луцьк 5 голів.

Згодом він пограв у «Зорі», «Суднобудівнику» і «Кривбасі», а у 1980-1990-х він працював у Ниві з Вінниці, а згодом пішов на підвищення – постійно десь крутився і крутиться серед футбольного начальства. Корєш Кварцяного.

Віднедавна очолює одну із українських профспілок футболістів.


 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024