Стадіон, так стадіон: в офісі президента пропонують створювати спортивні «об'єкти-магніти» в регіонах

10 Травня 2020, 10:33
2251

В Україні починається державний проект зі створення в кожній області об’єкта спортивної інфраструктури, присвяченого видатному сучасному спортсмену або спортсменам з цього регіону. Робоча назва проекту «Україна – чемпіон!».  

Про це повідомив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак на селекторній нараді з головами обласних державних адміністрацій.

У зустрічі взяли участь міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, а також призер Олімпійських ігор і народний депутат Жан Беленюк, радник керівника Офісу Президента з питань спорту Олена Говорова та член парламентського Комітету з питань молоді та спорту Ольга Саладуха.

Андрій Єрмак вважає, що цей проект необхідно реалізувати протягом року.

Керівник Офісу Президента України уточнив, що такі споруди повинні стати «магнітами», які вплинуть на розвиток в регіоні не тільки спорту, але і таких сфер, як туризм.

Єрмак ініціював створення робочої групи, яка займатиметься збором пропозицій від керівництва області по об’єктах, які включать в проект, і імен спортсменів для їх вшанування.

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт підтримав ініціативу Офісу Президента і зазначив, що без розвитку матеріально-технічної бази неможливий розвиток спорту в країні. За його словами, зараз більшість дитячо-юнацьких спортивних шкіл потрібно реконструювати.

«Якщо діти почнуть займатися спортом, то через три-п'ять років ми їх будемо бачити вже на чемпіонатах України, на п'єдесталах, а потім вони будуть вже олімпійцями», - сказав він.


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024