Легендарному футболісту «Волині» – 45: Василь Сачко сьогодні святкує день народження

03 Травня 2020, 13:33
Василь Сачко 3175
Василь Сачко

Василю Сачку, 3 травня виповнюється 45, п’ять історій про легенду початку 2000-х, після того, як Василь засвітився у Другій лізі, він став трансферною метою багатьох клубів. «Східняк» Сачко не дуже хотів їхати до Луцька, але дебютував за нову команду 17 липня 2001 року.

Про це пише Fan-project Volyn на сторінці у фейсбук.

Наступні п’ять років його носили тут на руках, а наше місто стане для нього рідним.

  • 17 травня 2003 року. Василь приїхав на матч на рідний Донбас. «Волинь» винесла «Шахту» 3:1. На 50 хв. Сачко з 13 метрів лівою ногою, наче ключкою, закинув м’яча у дев’ятку воріт Шуткова. «Я повернувся!», – передала привіт трибунам РСК «Олімпійський» «сімка» лучан.
  • 10 травня 2006 року. Щоб врятуватись від вильоту у першу лігу «Волині» потрібно було в останньому турі чемпіонату вдома перемогти «Таврію». Сачко не забив пенальті Тодічу і 0:0 у підсумку. «Волинь» із Девічем, Сачком та Алозі у складі набрала однакову кількість очок з «Кривбасом» та «Харковом», але за додатковими показниками вилетіла у першу лігу. Вася провів свій найрезультативніший сезон за «Волинь» у вищій лізі – 13 голів (стільки ж, як Косирін і Ребров). Того літа він пішов з «Волині».
  • 31 травня 2009 року, «Дніпро-Арена», фінал Кубка України. На 50-й хвилині нападник «Ворскли» Сачко забив переможний гол і став найстаршим автором голу у фіналах КУ. Тоді добити м’яча після сейву Пятова було легко й ногою, але Вася забив у порожні ворота «простіше» – головою.
  • 10 липня 2010 року. Василь повернувся до Луцька, але вже у футболці «Ворскли». Саме «Волині» Сачко забив у тому спекотному матчі свій 100-й гол у чемпіонатах країни. Взагалі, він тоді зробив дубль у ворота колишньої команди (ще був удар напівножицями з-під Омоко), а «Ворскла» перемогла 4:0.
  • 25 квітня 2015 року. Василь часто перемагав колишню команду і в статусі головного тренера «Ворскли». Але найбільше певний час пам’ятав вочевидь матч у Полтаві (2:1). Кварцяний дуже болісно сприйняв перехід Сімініна у «Ворсклу» (тоді капітану, який сім років віддав «Волині», не захотіли хоча б трохи поліпшити фінансові умови) і нервував з цього приводу. Наприкінці гри не стримався, пообіцяв Сачку «теплий прийом» у Луцьку. Чорна кішка ще довго гуляла між ними, хоч на людях Сачко у тому не зізнавався.

Тут варто згадати про тренерські перспективи ювіляра. Не здивуємося, якщо колись Сачку запропонують очолити «Волинь».

Так, він вже більше року без роботи. Сачка помічаємо на усіх домашніх матчах. Найчастіше із Ярославом Комзюком, колишнім партнером по «Волині» і колегою по тренерському цеху.

Таке призначення може відбутися в стилі «динамівських сердець», а у перекладі на луцькі реалії – «волинського характеру». Щоправда, зрозуміло, за яких обставин…
Зі святом, Василе Вікторовичу!




 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024