«Є пропозиції з України, але я не проти залишитись у Польщі», – рівнянин Олександр Бондар

03 Травня 2020, 11:33
1865

Здолбунівчанин Олександр Бондар – один з найкращих та найефективніших іноземних гравців, який грав у футзальній Екстракласі за останні роки.

Про це йдеться на сайті futsalua.

На жаль, у наступному сезоні ми більше не побачимо його у футболці «Рекорду» (Бельсько-Бяла), який хоче трохи омолодити команду. Якщо 38-річний снайпер не знайде нового роботодавця в Польщі, він, ймовірно, шукатиме щастя за кордоном.

«Я не буду приховувати, що хотів би залишитися в Польщі, бо тут родина чудово почувається, а дитина ходить до школи. Наразі я отримав кілька пропозицій з України та із західних країн, але все ще чекаю на пропозиції польських клубів. Я знаю, що всі чекають остаточного рішення, що робити з матчами, так що це може зайняти деякий час. Шкода, що в Екстракласі поки не скасовано ліміт іноземців, оскільки це могло б ще більше підвищити рівень конкуренції», - сказав екс-гравець «Рекорду» Олександр Бондар.

Українець потрапив до команди з Підбескиддя як дворазовий найкращий бомбардир Екстракласи і гравець з визнаним брендом у Польщі. Він досягав успіху ще граючи за «Ред Девілс» (Хойніце) та «Віслу Кракбет» (Краків).

Однак у кольорах «Рекорду» він тричі ставав чемпіоном Польщі та регулярно вигравав канадську класифікацію у клубі (мається на увазі.

Що ставав лідером за системою гол+пас – прим. futsalua.org). У нинішній кампанії, що перервана через спалах вірусу COVID-19, він забив 13 голів у 18 матчах. Керівники бельського клубу з важким серцем розстаються з популярним «Санею».

«Про його гру я можу висловитися лише в найвищій степені, професіонал, постіно у відмінній формі, так само і у поточному сезоні. Але, як у клубу, у нас є конкретна політика, ми намагаємось дивитись на два-три роки вперед. З цієї причини ми розпочали переговори з гравцем із-за меж Євросоюзу, з яким – якщо ми підпишемо контракт – то на найближчі кілька років. У свою чергу «Саня» не приховує, що, мабуть, хотів би повернутися в Україну через рік», – зазначив Петр Шимура, спортивний директор «Рекорда» на веб-сайті чемпіона Польщі.

Сам гравець чудово почуває себе у Польщі та позитивно оцінює спортивний рівень футзальної Екстракласи. Граючи у провідних клубах, він на власні очі міг бачити, як змінився вищий дивізіон за останні роки.

«Я не знаю, як це виглядатиме після епідемії коронавірусу, але з року в рік рівень спорту зростав. Подивіться лише на збірну, яка грала на чемпіонатах Європи чи «Рекорд» у єврокубках. Прогрес можна побачити у всьому цьому. Ліга також стала рівнішою, таблиця стала доволі щільною. Звичайно, «Рекорд» вдірвався від решти, але з другого місця йде боротьба від ножа ножа»», – додав Бондар.

Яким буде майбутнє колишнього гравця збірної України? Чи побачимо його знову на польському паркеті у вересні? Будемо сподіватися, адже для гравців такого рівня двері Екстракласи завжди повинні бути відкритими.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024