Рівненських кікбоксерів запрошують на безкоштовні онлайн тренування з чемпіоном Світу

02 Травня 2020, 12:33
1780

Коронавірус добрався до спорту й руйнує спортивні календарі, отож про спорт на карантині, свій та своїх підопічних розповідає найтитулованіший кікбоксер нашої країни Павло Замятін, який епоху карантинних обмежень переживає вдвох з дружиною вдома, на Софіївській Борщагівці.

Про це пише сайт ЧаРівне.інфо.

Варто знати, що він тривалий час жив і тренувався в Рівному. Уляна Замятіна - майстер спорту зі спортивних танців, а наразі є тренером чоловіка та допомагає йому у підготовці до змагань.

Зупинені, перенесені та скасовані змагання ряду турнірів — як обласного чи всеукраїнського, так і міжнародного рівнів.  Але карантин завершиться i спортсмени з новими силами знову зможуть брати участь у всеукраїнських і міжнародних змаганнях. Саме тому спортсмени продовжують займатися спортом, але вже в домашніх умовах.

Управління фізичної культури і спорту Київської облдержадміністрації започаткувало інформаційний спортивний проєкт «Спорт вдома в умовах коронавірусу».

В рамках проєкту провідні спортсмени та тренери Київської області діляться досвідом, як тренуються та підтримують свою фізичну форму й моральних дух в умовах домашньої ізоляції.

«Для регалій та здобутків Замятіна знадобилася б окрема стаття, та ми спробуємо перерахувати найосновніше. Заслужений майстер спорту України з кікбоксингу WAKO, 1-й дан з таеквон-до ІТФ, багаторазовий призер та чемпіон України, Європи та світу з кікбоксингу WAKO, багаторазовий володар кубків Європи. На початок 2020 року - перший номер в світовому рейтингу WAKO з татамі дисциплін поінтфайтинг та лайт-контакт у ваговій категорії -74кг. Віце-чемпіон світу з таеквондо ITF. Чемпіон України та переможець кубка Європи з рукопашного бою».

Наразі Павло працює головним тренером національної збірної команди України з кікбоксингу WAKO у розділах поінтфайтинг та лайт-контакт та головним тренером збірної Київської області з кікбоксингу WAKO у розділах поінтфайтинг та лайт-контакт.

А також - головним тренером «Lock&Load Fight», де серед вихованців клубу - переможці кубків світу та Європи з кікбоксингу, багаторазові чемпіони України, Києва та Київської області.

«Зараз працюємо над новим проектом. Під час карантину відкриваються нові ідеї! Рутина змінилась і після стресу пішов ще більший, новий робочий процес. Для когось карантин - це пауза, а для нас нові ідеї! Головне встигнути все втілити в життя...», - коментує Павло Замятін. 


 

 Павле, ви ставите своїм вихованцям завдання по тренуванню, практикуєте застосування індивідуальних планів?

-  Так. Всі ті, хто потрапив потрапив до лав збірної команди України, додатково отримують план індивідуальної роботи, окрім онлайн-тренувань клуба. У кожного спортсмена є його слабкі сторони, а самостійна робота налаштована на покращення цих сторін. Тому у кожного свій план.

- Контролюєте виконання поставлених завдань вашими підопічними?

- Контроль за виконанням є, практикую через відео-записи. Але ця робота, якщо ми говоримо про самостійну роботу, більше потребує від спортсмена самодисципліни. Вихованці, які тренуються в групі в онлайн, під час тренування контролюються через відеоспостереження. Такий в нас зворотній зв'язок.

- Як підтримуєте моральний дух у своїх спортсменів?

- Кожного ранку, о 8:40 ми проводимо для всіх охочих зарядку через мою сторінку в Інстаграм zamyatin48, де всі учасники отримують позитивний настрій на весь день. Вихованці та їх батьки такий чином підтримують життєвий тонус під час карантину. ‌

- Чи проводите з вашими підопічними  online-тренування?

- Онлайн-тренування - це один із наших напрямів. У нас займаються спортсмени різних країн. Ми проводимо регулярні тренування для зареєстрованих членів клубу на платформі zoom, куди може приєднатись будь-хто. Також для всіх бажаючих один-два рази на тиждень в інстаграм @zamyatin48 ми проводим відкрите тренування, з понеділка по суботу.

- Чи маєте свій власний комплекс вправ?

- Комплекс вправ, який я використовую, можна зробити разом на зарядці та тренуваннях. А якщо чесно, то все це залежить від багатьох факторів - в якій фазі я знаходжусь як спортсмен, відпочинок, відновлення чи навпаки, набір оптимальної форми.

Але постійно працюю зі спиною, м'язами кору (прес). Маю й індивідуальний план тренувань, спрямований на підвищення фізичних показників. Так як тренуюсь вдома, то це "бьорпі", комплекс вправ на прес та спину, віджимання від підлоги в різноманітних варіаціях. Кількість повторів і підходів кожного разу різна. Тренер - моя дружина, тому виконання контролюється постійно, і ми тренуємося разом.

- Скільки часу приділяєте спорту щоденно?

- Зараз тренуюся кожного дня, окрім неділі, плюс зарядка. Тренування займає від півтори години до двох.

- Чи маєте умови для занять спортом, тренажерне обладнання?

- На жаль, поки що у мене в квартирі немає рингу або татамі, тому тренуюсь у кімнаті, в домашніх умовах. Окрім килимка, гуми, обтяжувачів та бажання, більше нічого не має.

- Які ще маєте власні спортивні проекти?

- Активно спілкуюсь у соцмережах з усіма, хто виходить на зв'язок, по можливості консультую та запрошую на тренування і щоденну зарядку.

Також маю проект «Lock& Load» - онлайн-тренування на платформі zoom. Всі бажаючі можуть зв'язатись і приєднатись. Всі інформація по тренуванням на клубній сторінці lock_n_load_fight.

До речі, на цьому тижні у нас відкриті безкоштовні тренування у різних напрямках - кікбоксинг, фітнес, дитячі тренування. Тому запрошую всіх охочих!

Ми вже практикували відкрите тренування з моєю міжнародною командою Light Revolution TopTen Team. Тому головне бажання - це бажання працювати над собою!

- Наскільки скасовані чи перенесені змагання вплинуть на подальшу спортивну кар’єру вашу та ваших вихованців?

- Я дуже пригнічений зміню спортивного календарного плану. Але це життя і треба рухатись далі. Відміна та перенесення змагань вплине не тільки на моїх вихованців. Це проблема для всіх діючих спортсменів.

Тому тут потрібно не зупинятись і не чекати, коли ситуація покращиться, а працювати над собою у всіх напрямках. Сподіваюся, що друга половина сезону у нас відбудеться і ми повернемося ще сильнішими.

Вважаю, що цей період може стати для когось поштовхом для пізнання нових знань та умінь. Наприклад, хтось мріяв займатись спортом і тепер у нього з'явилась така можливість. Так само зараз є можливість і час вчитися - багато університетів відкрили безкоштовні онлайн-курси. Тому треба не лінуватись, а працювати над собою і розуміти, що життя не зупиняється під час карантину. Більше позитивного мислення і все буде гаразд.



 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024