Рівненський НК «Верес» каратиме за незаконне використання свого бренду

29 Квітня 2020, 11:33
1689

Рівненський «Верес» на офіційній сторінці клубу у Фейсбуці опублікував Правила використання бренду Народного клубу «Верес», за більш детальним роз'ясненням даного питання ми звернулися до керівника інформаційної служби клубу Олексія Кривошеєва.

Про це пише сайт ЧаРівне.інфо.

«На даний момент є чимало виробників, які продають речі із атрибутикою нашого клубу. Тому рішення упорядочити використання бренду було абсолютно закономірним. Якщо виробники несанкціоновано користуються нашою інтелектуальною власністю і на цьому ще й заробляють, то вони будуть покарані. В майбутньому ми дійсно налаштовані подавати до суду та реагувати жорстко на подібні преценденти. Також ми провели бесіди із вболівальницькими спільнотами. Разом з ними ми працюватимемо та допомагатимемо виготовляти атрибутику згідно стандартів», - розповів Олексій Кривошеєв.

Детальне роз'яснення щодо роботи клубу із вболівальниками у даному напрямі розгорнуто в офіційних джерелах розповіла Наталія Лозовська, комерційний директор ПАТ «Рівненський народний клуб «Верес».

«Ми знаємо, що уболівальницькі спільноти готують свої макети клубної атрибутики, а інколи окремі фанати роблять ексклюзивні екземпляри з використанням символіки НК «Верес». Ми готові сприяти в справі популяризації і різноманітності символіки. Однак задля запобігання несанкціонованого використання ми просимо звертатись до клубу зі своїми макетами. Ми готові взяти на себе випуск розроблених вами зразків і виготовити для вас продукцію в потрібній вам термін у потрібній кількості та якості», - наголошує Наталія Лозовська.

Які ж санкції та види покарання можуть чекати на порушників. Прокоментував можливі наслідки для порушників патентний повірений Юрій Трачук.

«На даний момент є кілька видів відповідальності. Це майнова чи матеріальна. Маються на увазі грошові стягнення за упущену вигоду чи завдані збитки. Межі покарання нема. Є також наслідки адміністративного характеру та кримінальні. Тут стаття 229 Кримінального кодексу України передбачає покарання залежно від виду порушення. Найсерйозніше - позбавлення волі до 5 років. Також існують немайнові покарання. Мається на увазі зобов'язання припинити порушення чи його усунути. Ця норма теж може мати серйозні наслідки. Також може підключатися і Антимонопольний комітет в разі використання бренду конкурентами. Законодавство передбачає чимало варіантів захисту прав власників торгових марок», - прокоментував Юрій Трачук.

Чи насправді є від чого захищатися рівненському «Вересу» і чи дійсно там масово крадуть їхні авторські права, ми перевірили через пошукові сервіси. Масового продажу атрибутики нашого клубу ми не помітили (або погано шукали), але кілька прецендентів неофіційного продажу нелегальної брендованої продукції таки знайшли.



 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024