Кабмін дозволив спортсменам тренуватися на відкритому повітрі

15 Квітня 2020, 17:00
Фото ілюстративне 867
Фото ілюстративне

Кабмін ухвалив постанову, згідно з якою спортсмени національних збірних команд зможуть проводити індивідуальні тренування в умовах карантину.

Про це інформує сайт Кабінету міністрів.

За підсумками засідання 15 квітня Уряд пом'якшив карантинні обмеження для спортсменів, дозволивши проводити винятково індивідуальні тренування.

Постанова передбачає дозвіл на такі тренування як біг, ходьба, їзда на велосипеді, рух на активних візках для спортсменів з інвалідністю. Рішення стосується всіх спортсменів штатних збірних команд з олімпійських та неолімпійських видів спорту та видів спорту людей з інвалідністю.

«Ми отримали кілька десятків звернень від федерацій та просто небайдужих до ситуації, яка склалася. Тому, розуміючи, як це важливо для кожного спортсмена продовжувати свої тренування, було прийнято відповідне рішення. Але, закликаю, щоб всі ставилися до карантину дуже серйозно! Тримали соціальну дистанцію, постійно дезінфікували руки та виконували всі санітарні правила задля запобігання захворюванню», – наголосив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

Як йдеться, спортсмени під час тренувань також повинні перебувати в масках або респіраторах та «дотримуватися санітарних і протиепідемічних заходів».

В Україні карантинні обмеження діятимуть попередньо до 24 квітня. Усі масові заходи (культурні, розважальні, спортивні, соціальні, релігійні, рекламні тощо) заборонені.

Також не дозволяється перебувати в громадських місцях без маски та ходити більше ніж удвох.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024