Фізкультура на карантині: як в Острозькій ОТГ організовують дистанційні заняття з фізвиховання

10 Квітня 2020, 10:30
5387

Через карантин, викликаний пандемією коронавірусу, більшість шкільних уроків проводять віддалено чи онлайн. Однак заняття з фізичного виховання не так просто організувати віддалено. Тим не менше, в Острозькій ОТГ, що на Рівненщині, фізкультуру теж проводять дистанційно.

Начальниця відділу освіти виконкому Острозької міської ради  Людмила Кухарук розповіла, що в закладах середньої освіти Острозької ОТГ заняття з фізкультури теж проводять дистанційно, щоправда – у різних формах.

«На час карантину в Острозькій ЗОШ № 3 й Острозькому НВК «Школа І – ІІІ ступенів-гімназія» заняття з фізкультури оформлені на ґуґл-диску та інших ресурсах, як-от, сайт школи. В Острозькій ЗОШ І – ІІІ ступенів № 1 завдання з курсу фізичного виховання надсилають в електронний щоденник, а в Розвазькій школі – у вайбер-групи кожного класу» – розповіла Людмила Володимирівна.

Директорка новоміської школи Острога Любов Тимчук деталізує: на сайті школи вчителі створили особисті кабінети, до яких надали доступ учням. Там розміщують завдання, тести, гіперпокликання та поради щодо виконання різноманітних завдань, зокрема і з фізкультури.

«Завдання змінюємо щотижнево. Аналогічні версії є у шкільних групах вайбера. Наразі так. Апробовуємо інші технології дистанційного навчання», – додає Любов Тимчук.

В Острозькій гімназії педагоги розмежували заняття для учнів 1 – 4 класів і старшокласників.

«Учителі початкової ланки завантажують відео з комплексом вправ ранкової зарядки. Під час дистанційних уроків теж не забувають про фізичний розвиток. А оскільки діти під час навчального року вивчили чимало руханок, вони зі задоволенням пригадують їх і самостійно проводять фізкультхвилинки», – розповідає Олеся Лисенко, заступниця директорки із навчальної роботи НВК.

Учні 5 – 11 класів отримують інструкції від своїх учителів фізичної культури для виконання вправ із гімнастики, легкої атлетики, контрольних нормативів. Також школярі опрацьовують теоретичні відомості  та закріплюють знання, розв’язуючи тести. Олеся Вікторівна додає, що найкращим і найважливішим підсумком такої дистанційної роботи буде гарна фізична форма та здоров’я дітей.

Загалом освітній процес триває. Щодо форм контролю дистанційних уроків фізкультури, у школах зазначають, що добиратимуть їх індивідуально залежно від вікової групи, рівня підготовки та стану здоров’я кожного учня.

Крім уроків у загальноосвітніх закладах, чимало дітей беруть участь у позашкільних заняттях, як-от, відвідують спортивні секції в Острозькій ДЮСШ. Хоч усі змагання і скасували, юні спортсмени (острожани виступали й на всеукраїнському, і на міжнародному рівнях) повинні підтримувати форму.

«Дітям перед початком карантину були роздані домашні завдання – комплекси загальнорозвивальних вправ, вправи на розвиток фізичних якостей (сили, швидкості, гнучкості, витривалості та координаційних здібностей). Щоб діти підтримували фізичну форму, вони також переглядають методичні відеоролики, пов'язані з технічною і тактичною підготовкою», – розповів директор і тренер Острозької ДЮСШ Сергій Штундер.

Сергій Ігорович додає, що форм контролю за виконанням завдань тренери не розробляли. Залишили це на сумління вихованців, адже спорт вимагає насамперед системного підходу. «Хто як займався, буде видно після карантину», – каже тренер.

До слова, студія спортивного танцю «Dance way», яка діє в Острозі, теж організувала для вихованок дистанційні заняття. Тренерки записують відео з комплексом вправ і танцювальними рухами, яке викладають у ютубі. Танцівниці вивчають пропонований матеріал й індивідуально надсилають учительці відео зі своїм виконанням.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024