6 квітня - Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку

06 Квітня 2020, 14:00
Фото ілюстративне 2154
Фото ілюстративне

Світова спільнота сьогодні, 6-го квітня відзначає Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку.

Про це йдеться на сайті Укрінформ.

День спорту проголошений згідно з рішенням ГА ООН від 23 серпня 2013 року.

Як зазначається у відповідній оонівській резолюції, Спорт який є одним із інструментів освіти, розвитку і миру, сприяє зміцненню співробітництва, солідарності, терпимості, розумінню і соціальній інтеграції, як на місцевому, так і на національному і міжнародному рівнях.

Його внутрішні цінності, такі як командний дух, чесність, дисциплінованість, повага до супротивника і правил гри сприймаються в усьому світі і можуть застосовуватися для зміцнення солідарності, соціальної згуртованості та мирного співіснування.

«Спорт об’єднує нас навколо позитивних цінностей і сприяє зміцненню культурі діалогу за межами національних кордонів. Історія спорту свідчить про те, що він здатен руйнувати стереотипи, ініціювати й посилювати рух за права і гідність кожної людини, привертаючи до них увагу всього світу».

Спорт на Районі інформує чим корисний Спорт для життя та здоров’я: 

  • Заняття спортом покращують імунітет. Це, в свою чергу, захищає організм від грипу та інших захворювань, які атакуючи нас зі зміною температур та сезонів. Таким чином можна стверджувати, що спорт – це панацея від багатьох хвороб, що не має побічних ефектів та здійснює загальний позитивний вплив на тіло.
  • Доведено, що спорт – ефективне знеболююче. Перш за все, тренування допомагають м’язам розслабитися та зміцнити суглоби, що може знімати спазми різного характеру. Окрім цього, фізичні навантаження сприяють виробці природного гормону щастя, що ефективно бореться з болем різного характеру.
  • Хороші тренування – це здоровий сон. І це зовсім не дивно, адже після фізичних навантажень наше тіло, в особливості м’язи потребують гарного відпочинку та відновлення. Доведено, що люди, які регулярно займаються спортом, краще сплять, менше піддаються стресу та не страждають безсонням.
  • Бажаєте покращити настрій? Просто підіть до спортзалу або ж проведіть активний день на свіжому повітрі. Фізична активність позбавляє від депресії, допомагаючи вивільнити з голови погані думки та прийти до ефективних рішень щоденних завдань, нових ідей для роботи, навчання та бізнесу.

Читайте також: 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024