Тренування на карантині: волинський чемпіон з плавання тренується, не виходячи з дому

06 Квітня 2020, 13:00
Чемпіон України з плавання Максим Ткачук 1817
Чемпіон України з плавання Максим Ткачук

Чемпіон України з плавання Максим Ткачук уже три тижні тренується без води, разом з тренером вигадують різні види навантажень, щоб не втратити фізичну форму.

Про це інформує сайт Суспільне.

Один із способів тренувати руки – це махи з натягнутими резинками, які зафіксовані до опори, розповідає 16-річний майстер спорту Максим Ткачук. Він показує, які можна проводити тренування, створюючи імітацію опору води.

«Я займаюся вже 8 років плаванням, і це вперше за 8 років, через цю хворобу, через вірус, вже три тижні не плаваємо, просто якось бігаємо, якось викручуємося з тренером, щось робимо вдома, трошки важко конечно без води. Ми з тренером спілкуємося або по телефону, або по вайбер, він мені написав програму, ми зідзвонюємося, він каже, що мені як і коли робити, наголошує, хто зараз більше відпрацює, тому буде потім легше», – розповідає Максим Ткачук.

Максим Ткачук розповідає, його тренер – Володимир Самчук розробив для плавців спеціальну «сухопутну програму», у яку входить біг, велоспорт, дихальні вправи, загальнозміцнююча фізкультура і йога.

«Зараз, як холодно, то річка озеро відпадає. Аерообну більше роботу працюєш, щоб виносливість не втрачати. А спеціально, як ти зробиш, басейни всі закриті, води немає, то просто якось підтримують форму. Всі спортсмени по різному, хтось більше силову робить, як спринтери, хто довші дистанції плаває, то більше на виносливість. По різному, хто як може так і викручується», – розповідає спортсмен. 

Тренування спортсмена підтримує вся сім’я – батько Олександр, мама Тетяна і 6-річний братик Дмитро.

«Він як тільки я народився, був малюсіньким, то він був завжди дуже енергійним таким, і було йому рочків три, то він казав,мама коли я виросту ти побачиш, я буду великою і знаменитою людиною, ще з самого дитинства. Я пишаюся, пишаюся своєю дитиною, що в мене такі гарні хлопці. Велика подяка батьку, бо дуже він багато уваги і сили придає сину. Ще я скажу, що тренер, наш Володимир Самчук він позитив, багато дітей надихає, і він ту дає загартованість дітям, стимул», – розповідає мама спортсмена Тетяна.

4-5 квітня Максим Ткачук повинен був представляти українських плавців на міжнародних змаганнях у Греції. У липні мав брати участь у Чемпіонаті Європи.

«Дитина готувалася, були якісь плани, перспективи, шкода, що ті тренування, вони ніби і не насмарку пішли, але вони зупинилися. Хоча дома є дома, це не ті тренування, де дитина в басейні, їздить на тренування, на змагання. Звичайно шкода, але це ж не від нас залежить»», – розповідає Тетяна Ткачук.

У зв'язку з пандемією коронавірусу змагання, у яких мав брати участь Максим Ткачук, відмінили.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
17.04.2024