Як у Луцьку відбулася перша міжнародна футбольна гра

02 Квітня 2020, 11:16
«Гакоаг» (Відень) 2766 Джерело: www.wikiwand.com
«Гакоаг» (Відень)

В 1931 році відбулося грандіозне турне чемпіона Австрії – клубу «Гакоаг» по Польщі. Австрійський єврейський клуб провів близько двох десятків поєдинків у різних регіонах тогочасної Польщі.

Був запланований візит і на Волинь, зокрема, до Рівного і Луцька, – пишуть Хроніки Любарта.

Футбол у Луцьку на той час нарешті почав рости – після 10-річного жевріння путівки до класу. А воєводських змагань один за одним здобули ВКС (Військовий клуб спортивний) і ПКС (Поліційний клуб спортивний). Наступного року до них у класі найкращих приєднається єврейський клуб «Гасмонея».

Готуючись до зустрічі з поважним суперником Репрезентації (збірні – авт.) Рівного та Луцька зіграли між собою товариський поєдинок, що завершився перемогою рівнян – 3:2. В лучан були відзначені Петровський, Козлік, Випих, Пінус і Зеленов.

І ось, 2 серпня, після перемоги над командою Рівного (7:1) напередодні, на поле арени в Луцьку  проти Репрезентації міста вийшов славнозвісний «Гакоаг». Перипетії гри коротко описав краківський часопис «Przegląd Sportowy» (місцеві видання цю подію чомусь проігнорували).

Луцьк. «Гакоаг» (Відень) – «Репрезентація Луцька» - 9:2. «Гакоаг» показав феноменальну гру. Дружина Луцька, завдяки добрій грі помічників Козліка і Випиха, оборонця Петровського і граючого добре в другій половині воротаря Кумакова, змогла протиставити хоч якийсь опір. Голи стрілили для «Гакоагу» Ейсенголфер (3), Ерліх (2), Мармейштейн (2), Гесс (2) і Доннерфельд (1). Для Луцька: Зеленов і Козлік з карного. Вирізнялися з Луцька: Пінус, Зеленов, Козлік і в другій половині Кумаков. Глядачів більше 3000. Суддя п.Геллер добрий. («Przeglad Sportowy», №62, середа, 5 серпня 1931 р.).

Той матч так і залишиться єдиним міжнародним, зіграним в Луцьку у міжвоєнний період.

Читайте також: 

Спорт на карантині: як волинянки підтримують форму онлайн

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024