Як підтримувати форму під час карантину: поради фітнес-тренера

26 Березня 2020, 09:04
Антон Яловик 2450
Антон Яловик

Карантин порушив звичний ритм життя. І хоч за два тижні вже звикли проводити час переважно вдома, багатьом бракує звичної активності.

Крім того, для декого проблематично стало підтримувати фізичну форму. Однак фітнес-тренери і спортсмени впевнені – карантин не перепона для домашніх занять.

Фітнес-тренерка Наталія Савюк пропонує легкі тренування для домашніх занять. Олександр Кулаков узявся за розроблення комплексу вправ для тижневого тренування й навіть оприлюднив перше заняття.

Читайте також: Зірковий тренер із Ковеля показав 8 вправ, які можна робити вдома під час карантину

Фітнес-тренер Антон Яловик розповів «Конкуренту», як підтримувати форму й залишатися здоровим під час карантину.

Насамперед варто дотримуватися режиму сну. Тобто лягати раніше, раніше вставати, спати не менше, аніж 8 годин. Якщо ми будемо цього дотримуватися, то у нас буде міцний імунітет. Також завдяки повноцінному сну ми будемо отримувати достатньо енергії і не будемо заїдати її нестачу. Як показує практика, що ті люди, які засинають надто пізно, або мають недостатньо сну, вони беруть енергію з додаткового джерела їжі.

По-друге, варто зменшити на приблизно 30% споживання їжі, адже під час карантину ми менше рухаємося, тобто менше витрачаємо. Навіть якщо є прогулянки, то вони все одно не є рівноцінними тій інтенсивності, яка є у повсякденному житті.

Варто забезпечити хоча б мінімальну активність. Наприклад, прибирати вдома щодня. Якщо робити це під музику, то настрій буде покращуватися завдяки викиду ендрофінів в кров і ви працюватимете для запобігання депресивних станів.

Обов’язково робіть домашні тренування. Це можуть бути як окремі вправи, так і цілі комплекси. Не зайвим буде робити кілька розминок під час роботи за комп’ютером.

 Пийте багато рідини, зокрема чисту воду або трав’яні чаї. Водночас обмежте вживання алкоголю. Якщо стресуєте, то краще візьміть антистресові природні препарати. Алкоголь це зайві калорії, які швидко сприяють набору маси.

А найголовнішеналагодьте стосунки з близькими, рідними, коханими. Практика доводить, що якщо стосунки гарні, то ви маєте менше стресу. Організм функціонує ліпше. Дослідження свідчать, що у тих сім’ях, де панує любов, є підтримка, якість життя краща і менше серцево-судинних захворювань. Тому любіть одне одного, дотримуйтеся цих правил і все у вас буде добре.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024