Фітнес-тренерка Наталія Савюк радить, як підтримувати себе в формі під час карантину

22 Березня 2020, 10:05
3115

Фітнес-тренерка з Луцька Наталія Савюк дотримуватиметься карантину вдома, не забуваючи про здорове харчування та заняття спортом.

Про те, як підтримувати себе в формі Наталія Савюк розповіла «Конкуренту». Тренерка наголошує, що на час карантину залишатиметься дома, але це не перешкоджатиме заняттям.

«Це гарна нагода зайнятися собою і НАВЧИТИСЯ зміцнювати свій імунітет. Він нам потрібен! І не лише на період епідемії коронавірусу», – уважає Наталія.

На її думку, у цей період як ніколи допоможуть:

Фізична активність - чим більше, тим краще! Займатись можна вдома разом з нами, командою ХомицькийPro (@khomytskyi_pro), а також бігати (зізнайтеся, хто відкладав це «до понеділка», який все ніяк не настає?). Рух — це здоров’я.

Харчування має бути збалансованим! Їжте просту і зрозумілу організму їжу, яка буде наповнювати його усіма вітамінами, мікроелементи та нутрицієнтами (білки, жири та вуглеводи): свіжі овочі, зелень, фрукти, крупи, яйця, м‘ясо (риби, птиці).

Сон та відновлення. Зараз для просто ідеальний період! Доросла людина має спати 7-8 годин у тихій і темній кімнаті. Намагайтеся засинати о 22:00. Тоді у достатній кількості виділятиметься гормон сну (мелатонін) і ви з легкістю будете прокидатися рано вранці (на пробіжку) і ваш сон буде міцним та здоровим.

Регулярно пийте воду, кожні 15-20 хвилин невеликими ковтками.

Гуляйте і проводьте час на свіжому повітрі, але уникайте великого скупчення людей. Чудовий варіант парк або ліс. Отримаєте дозу вітаміну D, який підтримує наш імунітет Проте одяг має бути відповідним, цьогоріч багато кліщів — будьте уважні!

Регулярно провітрюйте приміщення.

Негативно на стан імунної системи впливають: алкоголь, цукор та споживання трансжирів (фаст-фуд, чіпси, напівфабрикати, соуси, солодощі).

Мийте руки правильно. Будьте свідомими людьми!

Крім того, Наталія Савюк пропонує невеликий комплекс вправ, які можна виконувати вдома.

 

Читайте також:

Як підтримувати себе в формі під час карантину: поради та заняття від луцьких тренерів

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024