УЄФА вирішив, як визначати чемпіонів країн у разі дострокового завершення турнірів

17 Березня 2020, 11:50
Фото ілюстративне 911
Фото ілюстративне

Сьогодні 17 березня в ході зборів УЄФА з представниками європейських асоціацій буде обговорюватися в тому числі питання визначення національних чемпіонів у разі, якщо турніри не вдасться відновити.

Про це інформує УНІАН.

Як повідомляє AS, в УЄФА схиляються до рішення, що чемпіонами буде оголошено команди, які лідирують у турнірах на даний момент.

За цим же принципом планується визначити і команди, які отримають путівки у єврокубки. Читайте також В УЄФА підтвердили можливе перенесення Євро-2020 через коронавірус У той же час УЄФА не планує втручатися в принципи пониження і підвищення команд у класі.

Це рішення залишиться на розсуд ліг. Дані заходи, швидше за все, будуть прийняті тільки в тому випадку, якщо Євро-2020 не буде перенесено. Якщо ж чемпіонат Європи відкладуть, то, таким чином, звільниться час для завершення національних першостей.

Засідання УПЛ відбудеться відразу після консультацій з УЄФА. Керівництво європейського футболу проведе своє зібрання в режимі відеоконференції. Після рішень УЄФА, швидше за все, національним федераціям футболу доведеться зупинити всі футбольні турніри.

В такому випадку футбольний сезон в Україні завершиться достроково, а підсумкове становище команд буде визначено за поточною турнірній таблиці.

Київське «Динамо» на даний момент займає 3-е місце в турнірній таблиці, так як при рівності очок поступається «Зорі» за особистими зустрічами. Донецький «Шахтар» може бути оголошений чемпіоном України вже Сьогодні.

При такому розкладі Україна в Лізі чемпіонів 2020/21 представлятимуть «Шахтар» і «Зоря», а «Динамо» зіграє в Лізі Європи.


 


 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024