Рукоборець Олег Жох повернувся у спорт і тріумфував на Чемпіонаті України

15 Березня 2020, 10:41
Олег Жох. Фотоархів 16203
Олег Жох. Фотоархів

Рукоборець Олег Жох після важкої травми, отриманої в ДТП, повернувся в спорт і тріумфував на змаганнях у Львові.

Армреслер Олег Жох – уродженець Острожчини, що в Рівненській області. 2018 року на 40-му чемпіонаті світу з армреслінгу спортсмен увосьме виборов титул чемпіона світу. У листопаді 2018 року автівка, в якій їхали Олег, його батько та армреслер із Тернопільщини Андрій Пушкар потрапила в смертельну ДТП.

Лікарі кілька місяців боролися за життя Олега Жоха. У хлопця була торакальна травма, забій головного мозку, проблеми з легенями, перелом кісток передпліччя лівої руки. Підвівшись на ноги, Олег  майже відразу повернувся до тренувань. І на перших же змаганнях, на яких виступив після відновлення, тріумфував.

Читайте також: Мені є заради кого повертатися, – Олег Жох про спорт, самопочуття й особисте життя

Олег Жох після змагань
Олег Жох після змагань

 

Упродовж трьох днів, 13–15 березня, у Львові відбувався Чемпіонат України з армрестлінгу серед дорослих та ветеранів. У суботу відбулись поєдинки на ліву руку, а у неділю будуть поєдинки на праву. Цей чемпіонат є відбірковим до Чемпіонату Європи, що відбудеться наприкінці травня в Угорщині, та на чемпіонат світу, що відбудеться у Грузії у вересні.

Олег Жох, виступаючи у ваговій категорії 80 кілограмів на ліву руку, здобув звання чемпіона України та готуватиметься до подальших змагань.

 

Читайте також: Хорів: у межах тижня спорту провели зустріч із чемпіоном

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024