Чемпіонка Європи та володарка Кубку світу з маунтібайку: головні досягнення велогонщиці Яни Беломоїної

10 Березня 2020, 16:24
1596

27-річна волинська велосипедистка Яна Беломоїна виграла золото на міжнародному турнірі Copa Catalana в іспанському Баньолас в класі маунтинбайк.  

З цієї нагоди журналісти Спорту на Районі пригадали попередні здобутки знаної волинської велогонщиці.

Яна Борисівна Беломоїна народилася 2 листопада 1992 у Луцьку. Українська велосипедистка по маунтинбайку в крос-кантрі. Займається цим видом спорту з 11 років.  Перших серйозних успіхів спортсменка досягла у 2010 році. Тоді Яна завоювала срібло на Чемпіонаті світу з маунтинбайку серед юніорів.


 

На Літніх Олімпійських іграх 2012 в крос-кантрі серед жінок зайняла 13 місце.

На Чемпіонаті світу з маунтмнбайках 2010 року на горі Сент-Енн в Квебеку, Канада завоювала срібну медаль серед жінок-юніорів, шосте місце на Чемпіонаті світу з маунтібайку 2011 року серед жінок до 23 років в Шампері, Швейцарії.

Срібло на Чемпіонаті світу з маунтмнбайку 2012 року по крос-кантрі серед жінок до 23 років в Леоганг, Австрія, срібло на Кубку світу з маунтбайках 2012 у крос-кантрі серед жінок до 23 років в Пітермаріцбурзі (ПАР).


 

Бронзу волинянка здобула на Чемпіонаті світу з маунтібайку 2013 року до крос-кантрі серед жінок до 23 років в Пітермаріцбурзі (ПАР), чемпіонка Європи по маунтинбайку 2013 крос-кантрі серед жінок до 23 років.

У вересні 2015 року на Чемпіонаті світу з маунтинбайку в Валлнорде (Андорра), Яна Беломоїна здобула бронзову нагороду.

У 2017 році виграла Чемпіонат Європи а також завоювала Кубок світу з маунтинбайку.

«Це був другий етап Кубка світу-2017. Першу половину гонки я погано себе почувала і провалилася на 13-ту позицію, але у другій половині дистанції зловила свій темп і почала стрімко переміщатися вперед. Коли я добралась до лідера гонки (це була Майя Влощовська з Польщі, УНІАН), просто сказала собі, що сьогодні я можу перемогти і зроблю все для цього. На останньому підйомі я віддала всі свої сили на атаку і це спрацювало! Ця перемога залишиться назавжди у моїй пам'яті», розповідала Яна в одному з інтерв’ю.



У 2018 році велосипедистка завоювала золото Гран-Прі з маунтінбайку який відбувся в австрійському Обертауні


 

У 2019 році лучанка здобула третє місце в дисципліні крос-кантрі на етапі Кубка світу в німецькому Альбштадті. Варто зазначити, що ці змагання далися волинянці не просто.  Перше коло Беломоїна завершила 39-ю. Але рук не опустила, зуміла відіграти більше двох десятків позицій і дісталася п'єдесталу.

«Я просто вірила в себе»,  розповіла згодом Яна Беломоїна

Цьогоріч виграла золото Міжнародного турніру Copa Catalana BTT Internacional,який проходив в Іспанії.

«Найкращий подарунок для мене сьогодні – це отримати перемогу», – про це спортсменка повідомила на своїй інстаграм-сторінці.


 

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024