У луцькому університеті відкрили секцію з бадмінтону

04 Березня 2020, 11:15
1842

У Луцькому НТУ відкрили секцію з бадмінтону

Офіційне відкриття секції з бадмінтону відбулося 3 березня у спорткомплексі Луцького національного технічного університету. Про це йдеться на сайті закладу вищої освіти.

Ректор, декани, викладачі та студенти ЗВО спробували себе у ролі бадмінтоністів та показали справжній майстер-клас з оперування ракеткою.

Ініціатива створення в університеті секції з бадмінтону належить ректору Луцького НТУ Петру Савчуку, а за підтримки ФБУ вдалося придбати необхідний спортивний інвентар та устаткування. За словами ректора, успішна реалізація задуму дозволить популяризувати цей вид спорту і залучити молодь до активного способу життя.


 

«Сьогодні офіційно у Луцькому національному технічному університеті відкрито секцію з бадмінтону, яка матиме декілька груп за напрямками. Перша група буде створена для наших науково-педагогічних працівників, щоб вони могли себе розвантажувати після робочого дня і водночас уникнути травмувань, які можливі під час занять іншими видами спорту. Друга група - та, що працюватиме на результат. У нас є дві спортивні спеціальності, тож ми плануємо сформувати команду, яка виступатиме на універсіадах, можливо навіть в перспективі підготуємо справжніх олімпійців. Третій напрямок - спрямований на популяризацію бадмінтону через територіальні громади, щоби зацікавити молодь дотримуватися здорового способу життя, розвиватися, культивувати фізичну культуру і займатися корисною справою.




 

Сьогодні, додає Петро Савчук, відбулося перше тренування. Згодом будуть складені списки охочих займатися бадмінтоном і таким чином, сформуються групи для занять із тренером.

Завітали на корт і ті, хто чимало років займаються бадмінтоном. Серед них доцент кафедри економіки, безпеки та інноваційної діяльності підприємства СНУ імені Лесі Українки Андрій Колосок.

«Дуже приємно, що у Луцьку з’явилося місце для гри в бадмінтон і це другий критий корт в області, адже донині такий функціонував лише в КРЦ «Адреналін сіті». Цей вид спорту дуже перспективний, енергоємний, динамічний і що важливо, мало травматичний. Сьогодні він невиправдано забутий, адже більш популярним, наприклад, вважається футбол, який водночас дуже травматичний і небезпечний. У бадмінтоні таких проблем немає, граю уже 15 років і дуже задоволений», розповідає Андрій Колосок.




 

Нові ракетки і легкі волани неабияк зацікавили студентів. Вони одразу розібрали інвентар та поділилися у пари для випробування своїх спортивних можливостей. Так, студентка технологічного факультету поділилася враженнями та планами щодо реалізації себе у бадмінтоні.


 

«Я вважаю, що будь-який вид спорту завжди буде актуальним, тим більше, що багато студентів вміють грати в бадмінтон, або пробували це робити вдома чи на природі. Якщо говорити про Луцький НТУ, то думаю, більшість студентів з різних факультетів захочуть спробувати себе у  цьому виді спорту. Якщо будуть такі перспективи і якщо буде вдаватися грати вправно, ми готові долучатися до професійної спортивної команди», – зазначає студентка Марія




 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024