У Луцьку відбувся міжнародний турнір з ММА «Pride-2020». ФОТОРЕПОРТАЖ

02 Березня 2020, 03:30
5498

У перший день весни в обласному центрі Волині було по-літньому спекотно. І справа тут далеко не в температурних показниках…  Луцьк в дев’яте приймав  міжнародний турнір зі змішаних єдиноборств. Для участі у змаганнях на Волинь з’їхалися кращі бійці з Казахстану, Білорусії, Азербайджану.

По прильоту іноземні спортсмени відзначили традиційну українську гостинність.

«Тут  дуже хороші люди, нас привітно зустріли у львівському аеропорту. Дуже рідко вдається побачити таку гостинність», – сказав тренер казахського клубу «Qaharman» Аскар Амиржанов .

 


 

Україну ж у цій зустрічі представляли титуловані бійці з різних регіонів держави, восьмеро з яких – волиняни.

Змагальний день, а точніше вечір, розпочався з годинним запізненням. Втім, це не засмутило присутніх, які зібралися 1 березня в РЦ «Адреналін». Спортсмени розминалися перед виходом в октагон та слухали останні настанови від тренерів, а чисельні уболівальники з захопленням обговорювали майбутні поєдинки.

Перш ніж розпочати основну частину заходу, ринг анонсер надав слово  одному з організаторів турніру, президенту Волинського регіонального Клубу бойових мистецтв «Pride» Олександру Кулакову, який подякував за підтримку в проведенні боїв партнерам, меценатам та розповів про регламент турніру.

«Поєдинки проходитимуть у три раунди по 5 хвилин», розповів Олександр Кулаков.

 

Олександр Кулаков
Олександр Кулаков


 

Впродовж трьох годин публіка спостерігала за видовищними сутичками від представників українських(«Патріот», «Славянин» «Цитадель», «Pride», «Maximus», «Січ» та «Legion») та зарубіжних («Poladov», «Qaharman», «Busido») клубів.




 

Одним із найяскравіших поєдинків вечора став двобій представника луцького клубу змішаних єдиноборств «Legion» Максима Петровського проти спортсмена з Казахстану Еламана Тойгонбаєва. У першому раунді бійці змагалися на рівних, але на початку другого раунду волинянин перехопив ініціативу та больовим прийомом здолав конкурента і здобув пояс чемпіона.


 

«У Елмана є потенціал, але не вистачило досвіду. Це його перший виступ на такому рівні. Нам є над чим працювати. Щодо нашого суперника українця – це дуже сильний боєць з хорошою ударною технікою», сказав тренер казахського клубу «Qaharman» Аскар Амиржанов.   

Максим у свою чергу розповів, що йому допомогли перемогти хороша підготовка, віра в себе та підтримка рідних і друзів.

«Мені протистояв сильний суперник. Перед поєдинком я добре підготувався і тому такий хороший результат. Всім дуже дякую за підтримку», – сказав Максим Петровський.


 

Після кожного поєдинку представників бійцівських клубів охоплювали різні відчуття. Одні смакували перемогу, інші сприймали гіркоту поразки.

Втім, всі учасники змагань відзначили високий рівень організації турніру, який проходив під егідою Ліги ММА «PROFC-Ukraine» за підтримки департаменту сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради.

Наступні змагання такого рівня планують провести вже у червні цього року.



1





 

Дмитро ЗІНЮК

Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024