Голи на різний смак і «болотний» фінал: завершилася «Острозька зима-2020»

25 Лютого 2020, 12:31
Чемпіони «Острозької зими-2020» 4880
Чемпіони «Острозької зими-2020»

На Острожчині втретє відбувся традиційній футбольний турнір «Острозька зима-2020», який організувала Острозька районна федерація футболу спільно з Острозькою районною державною адміністрацією.  Цьогоріч за звання «Зимовий чемпіон району» змагалося вісім команд – «Крок» (Грозів), «Міраж» (Кургани), ФК «Острог», ФК «Хорів», ФК «Грем’яче», «Нива» (Бадівка), «Юність» (Плоске) та ФК «Розваж».

За регламентом змагань усі колективи зіграли одноколовий турнір у двох групах, після того команди, які посіли тотожні місця, визначили переможця у своїй «ваговій категорії». Усі поєдинки відбулися на стадіоні села Розваж.

У матчі-відкритті жереб звів переможця «Острозької зими-2019» ФК «Грем’яче» і бадівську «Ниву». Грем’ячівці безперешкодно подолали перший сніговий бар’єр і підтвердили своє чемпіонське реноме. У воротах «Ниви» побувало сім сухих м’ячів. Дублями відзначилися Андрій Фесенко і Вадим Гаврилюк, по одному влучному пострілу до свого активу записали Сергій Непомнящий, Олександр Марченко й Олег Груша.

Поєдинок між курганівським «Міражем» і грозівським «Кроком» був сповнений безкомпромісної футбольної боротьби. Обидві команди мали шанси розпечатати ворота суперників, однак фінальний свисток зафіксував безгольову нічию, яка виявилася єдиною на турнірі.

У групі А господарі поля екзаменували «Юність» із Плоского. Розважці могли розжитися очками в цьому поєдинку, однак фортуна була на боці гостей. На удар Олександра Ярощука плосківці відповіли влучними пострілами Володимира Киричука й Антона Дукана. 1:2 на користь «Юности».

Читайте також: В Острозі повністю зник футбол

У завершальному матчі ігрового дня ФК «Хорів» зустрічався з ФК «Острог». Незважаючи на те, що хорівці мають більший досвід виступів у районних футбольних турнірах, містянам вдалося нав’язати боротьбу та здобути розгромну перемогу завдяки хет-трику Ярослава Дем’янюка й голу Андрія Мірошниченка. ФК «Хорів» зумів розмочити рахунок – відзначився Вадим Фурманець. 4:1.

Ігри першого туру
Ігри першого туру


 

Другий тур розпочався із сухого розгрому. Бадівська «Нива» реабілітувалася за поразку в попередньому матчі й забила у ворота «Юности» чотири голи. Дубль до свого активу записав Володимир Демидюк, по одному разу відзначилися Михайло Лазарчук і Олександр Поворознюк.

Поєдинок між ФК «Острог» і «Міражем» тримав уболівальників у напрузі до останніх хвилин, адже команди боролися на кожному клаптику поля й було помітно, що жодна з них не планує здаватися. Однак тиск курганівців приніс свої плоди – їм вдалося забити у власні ворота (автогол у пасиві Дмитра Балянди) та двічі переграти голкіпера суперників (забивали Павло Пономаренко і Петро Мороз). 2:1 – «Міраж» обійшов містян у турнірній таблиці.

Матч розважців і грем’ячівців перетворився на футбольне побиття. Господарі не змогли абсолютно нічого протиставити супернику, а ФК «Грем’яче» не зупинявся, забиваючи гол за голом. У підсумку фінальний свисток зафіксував майже волейбольний рахунок . За грем’ячівців пента-триком відзначився Вадим Медведь, хет-трик до свого активу записав Олег Груша, дубль на рахунку Андрія Фесенка, по голу забили Петро Ярмолюк, Віктор Іванов, Вадим Гаврилюк. Розважці розмочили рахунок дублем Юрія Степаненка – 13:2.

Останній двобій ігрового дня також завершився розгромною перемогою. Хорівці були безпорадні перед постійними атаками грозівського «Кроку». Хет-трик Федора Очеретяного й дубль Дмитра Чехолки забезпечили перевагу грозівців, однак Валерієві Жилюку все-таки вдалося забити гол престижу. 5:1 на користь «Кроку».

Третій тур групового етапу розпочався з мінімальної перемоги «Міражу» над ФК «Хорів». Влучний постріл в активі Антона Федорчука.

У матчі з плосківською «Юністю» грем’ячівці повторили результат першого туру – 7:0. Хет-триком відзначився Вадим Гаврилюк, дубль на рахунку Миколи Науменка, по одному разу голкіпера суперників переграли Вадим Медведь і Вадим Жак.

Містяни зазнали другої поспіль поразки. Цього разу кривдниками ФК «Острог», за який, до слова, зіграв легіонер із Нігерії Джефрі Гаррі, були футболісти грозівського «Кроку». Дубль Дмитра Чехолки, влучні постріли Сергія Шиндерука і Федора Очеретяного дозволили грозівцям очолити турнірну таблицю групи А. Гол Олександра Русакова трохи підсолодив гірку пілюлю. 4:1.




 

Останній матч групового етапу фактично не мав турнірного значення, адже господарям потрібно було громити бадівську «Ниву», щоб залишити дно турнірної таблиці.  Однак для цього було замало другого поспіль дубля Юрія Степаненка. Бадівці з легкістю шість разів розписалися у воротах суперника. Хет-триком відзначився Володимир Демидюк, ще по одному голу до свого активу записали Олександр Поворознюк, Сергій Мозоль і Михайло Лазарчук. 6:2 – бадівці отримали шанс позмагатися за бронзові медалі турніру з курганівським «Міражем».

Загалом після групового етапу турнірні таблиці мали такий вигляд:

Результати групового етапу
Результати групового етапу

 

Читайте також: Легенди Острожчини зіграли у футбол

На «Новомалинській Любаві» започаткували нову спортивну традицію

Фінальні поєдинки турніру відбувся в неділю, 23 лютого. У матчі за 7-ме місце на стадіоні Розважа зійшлися господарі змагань та аутсайдер групи Б – ФК «Хорів».

Розважці постійно тримали м’яч під контролем і переважали суперника за грою. Упродовж гри Олександр Прядун тричі розписався у воротах хорівців. Перша перемога господарів турніру дала їм змогу завоювати 7-му позицію.

У грі за 5-те місце містяни приймали «Юність». Плосківці стрімко вибігали в атаки, створюючи момент за моментом, а от острожанам нічого не вдавалося. За «Юність» дублем відзначився Володимир Киричук, по одному голу до свого активу записали Антон Дукан, Дмитро Юрчук і Юрій Самчук. Команда з райцентру спромоглася лише на гол престижу від Назара Мули. 5:1 – результативна перемога «Юности».

Матч за бронзові нагороди між «Міражем» і «Нивою» розпочався з майже годинним запізненням, адже бадівці не змогли вчасно прибути до Розважа. Після стартового свистка «Нива» відразу розпочала атакувати ворота курганівців, однак захисники «Міража» зупинили навалу суперників. У відповідь міражівці провели декілька цікавих атак, одна з яких завершилася голом – після помилки воротаря Вадим Чубик відкрив рахунок у матчі. 1:0.


 

Після пропущеного м’яча бадівці почали тиснути на ворота «Міража», однак ні позиційні атаки, ні удари після розіграшу кутових не становили жодної загрози. Курганівці намагалися закріпити власну перевагу, але пробивали або повз ворота, або в руки голкіперові. Друга половина тайму минула в позиційних атаках обох команд, однак дощ, сильний вітер і в’язкий газон (майже город) не давали змоги футболістам демонструвати свою майстерність.


 

 На початку другого тайму Михайло Мозоль потужним ударом із-за меж штрафного майданчика зрівняв рахунок у матчі – 1:1. Такий перебіг поєдинку змусив «Міраж» усією командою тиснути на ворота суперника, однак удар із центру поля став здобиччю воротаря, а інші постріли розминалися зі стійкою. Натомість бадівці ледь не забили вдруге – на 41 хв. після розіграшу штрафного м’яч підступно влучив у штангу. Розлючений «Міраж» знову помчав до воріт суперника й після удару головою Вадима Чубика вийшов уперед. Через дві хвилини бадівцям вдалося відновити статус-кво – після удару з флангу м’яч улучив у штангу, від якої відскочив до Михайла Мозоля. 2:2. У черговій атаці курганівці знову вирвалися в лідери – Сергій Мозоль зрізав м’яч у власні ворота.

До кінця поєдинку відзначитися могли обидві команди, однак «Міраж» відверто грав по рахунку, а «Нива» марнувала свої моменти. 3:2 – курганівський «Міраж» став бронзовим призером «Острозької зими-2020».


 

У «золотому матчі» турніру ФК «Грем’яче» зустрічався із грозівським «Кроком». На грузькому розвазькому стадіоні командам не вдавалося демонструвати свою футбольному майстерність, а грати на другому поверсі заважав поривчастий вітер. Тож фінальний поєдинок перетворився в боротьбу з газоном, на якому перед тим відбулося три матчі, вітром і суперником. Першу половину тайму команди пристрілювалися до воріт одна одної, проте небезпечних моментів фактично не було. Згодом грем’ячівцям вдалося прорватися до штрафного майданчика «Кроку», але в сумбурі втратили м’яч і ледь не поплатилися. Грозівці вибігли в контратаку, проте Максим Юрчук вчасно вийшов із-воріт і ліквідував загрозу. Після чергової атаки «Кроку» на полі спалахнула сутичка – воротар грем’ячівців вирішив з’ясувати стосунки із суперником, за що отримав жовту картку.

Згодом «Грем’яче» змарнувало дві нагоди відзначитися – удар головою пройшов повз ворота, а простріл зі стандарту був невдалим. «Крок» відповів потужним ударом із-за меж штрафного майданчика, але Максим Юрчук зіграв надійно.  Грем’ячівці тиснули, однак безрезультатно. На останніх хвилинах першого тайму Федір Очеретяний міг виводити «Крок» уперед, проте не зумів переграти голкіпера в очній дуелі.


 

Другий тайм розпочався з невдалого штрафного від «Кроку». Після того грем’ячівці почали контролювати м’яч і в черговій атаці їм вдалося відкрити рахунок у матчі.  На 35 хв. Вадим Жак пробив під стійку – без шансів для воротаря.

Після забитого гола ФК «Грем’яче» не збавляв обертів, притиснувши суперника до власних воріт, а грозівці грали фактично на відбій, зрідка переходячи на чужу половину поля.

У черговій атаці грозівці взяли в коробочку нападника «Грем’ячого», за що й поплатилися – друга жовта для Дмитра Чехолки.  «Крок» залишився в меншості.  Однак штрафний удар не приніс користі для грем’ячівців. Обидві команди почали грати грубо, через що арбітрові доводилося гасити емоції за допомогою жовтих карток. Останню п’ятихвилинку грем’ячівці повільно катали м’яч поперек поля, а грозівці інколи виходили в безрезультатні контратаки.

У компенсований час ФК «Грем’яче» мав декілька нагод подвоїти перевагу, однак м’яч уперто не йшов у ворота. 1:0 – важка перемога грем’ячівців, які захистили свій зимочемпіонський титул.


 

Після короткої паузи відбулася церемонія нагородження. Чемпіона, призерів та всіх команд-учасниць вітали голова Острозької районної федерації футболу Валентин Стрілець, голова Острозької РДА Олександр Харчук, начальник сектору з питань молоді і спорту Острозької РДА Дмитро Білюк.

Дмитро Білюк коротко підбив підсумки змагань, розповів про те, що цей турнір традиційний на Острожчині, запросив команди до участі в майбутніх змагання.

«Вітаю всіх учасників зі завершенням «Острозької зими». Хоча цей «сніговий турнір» цьогоріч видався без снігу, він був цікавим і запеклим. Звичайно, у нелегких іграх визначився чемпіон, але я думаю, що тут переміг спорт, який зібрав усіх нас, подарував гарні емоції та адреналін», – зазначив Олександр Харчук.

Валентин Стрілець подякував футболістам Острожчини за участь у змаганнях, за злагоджену роботу й активність. Крім того, Валентин Володимирович наголосив на тому, наскільки важливо власним прикладом залучати до спортивних заходів молодь.



 

Традиційно організатори визначили чотирьох найкращих гравців у певних амплуа. Найкращим голкіпером зимової першості з футболу серед аматорів «Острозька зима-2020» став Роман Галібін (ФК «Острог»). Найкращим захисником визнали гравця ФК «Крок» (Грозів) Антона Федорчука. Федір Очеретяний, ще один гравець ФК «Крок», здобув звання найкращого нападника. А найкращим гравцем турніру став представник ФК «Грем’яче» Вадим Медведь.

Насамкінець ФК «Міраж» (Кургани), ФК «Крок» (Грозів) і ФК «Грем’яче» були нагородженні бронзовими, срібними та золотими медалями, кубками й грамотами відповідно.







 

Організатори дякують інформаційним партнерам турніру – Острозькій міській газеті «Замкова гора» та інтернет-виданню Спорт.Район

Як повідомили в Острозькій районній федерації футболу, наступний мініфутбольний турнір стартує на Острожчині вже в середині березня. Крім того, острожани матимуть нагоду спостерігати за обласними змаганнями, адже ФК «Грем’яче» виступатиме в другій лізі Рівненської області.

 

Читайте також: Острозькі волейболісти вийшли до фіналу Чемпіонату України

Уродженець Острога – чемпіон світу з футболу

Підписуйтесь на Телеграм-канал Спорт на Районі і завжди будьте в курсі подій

Галина МАКСИМЧУК,

Віталій МАКСИМЧУК

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
17.04.2024