Опублікували звіт про спортивну діяльність Луцька у 2019 році

22 Лютого 2020, 13:32
1816

2019 рік став для Луцька успішним у розвитку галузі фізичної культури та спорту. В місті з’являються нові спортивні споруди, ремонтують та реконструюють уже наявні, а також проводять спортивно-масові заходи міжнародного, всеукраїнського та місцевого рівня.

Про це інформують у Луцькій міській раді. 

Вперше за роки Незалежності в Луцьку відбувся Чемпіонат Європи з легкоатлетичних багатоборств Суперліга. 6 та 7 липня наше місто перетворилося на столицю «королеви спорту». На змагання з’їхалися найсильніші спортсмени 8 європейських збірних: України, Білорусі, Франції, Великої Британії, Швейцарії, Іспанії, Естонії та Нідерландів.




 

«Такі змагання піднімають престиж нашого міста та формують його імідж. У нас люблять, розвивають та поважають спорт. Це подія, значення якої для спорту України та для нашого міста в повній мірі ми зможемо усвідомити лише згодом. Дякую усім, хто долучився до організації та зробив внесок у те, щоб ці змагання відбулися саме в Луцьку», – зазначив радник міського голови та водночас виконавчий директор змагань Ігор Поліщук.

У зв’язку з відмінним проведенням Чемпіонату Європи з легкоатлетичних багатоборств Луцьк отримав відзнаку від першого віце-президента Європейської легкоатлетичної асоціації Доброміра Карамарінова та подяку від Президента Європейської легкоатлетичної асоціації Свейн Арне Хансена.


 

У липні луцький стадіон «Авангард» приймав ще одні престижні змагання з легкої атлетики — командний чемпіонат України серед дорослих та молоді. До нашого міста приїхало 450 українських легкоатлетів, в тому числі, чимало іменитих: Аліна Шух, Анна Плотіцина, Наталя Прищепа, Данило Даниленко, Владислав Мазур та інші.

Ці змагання були відбірковими на чемпіонат Європи. Переможець кожного виду змагань автоматично потрапляв до складу національної збірної України для виступу на турнірі.

Також минулоріч у Луцьку проходив міжнародний боксерський турнір «Lutsk Boxing Cup», який зібрав 250 спортсменів з України, Польщі, Молдови, Литви та Білорусі. Ці змагання присвячені пам’яті загиблих луцьких спортсменів  Василя Лотоцького, Дем’яна Усика та Олега Фурса.



 

На стадіоні мікрорайону Вересневе вперше за багато років стартували міжнародні змагання з футболу серед дітей 2006 р.н. На футбольному полі переможця визначали команди з Литви, Польщі та України. Перемогу здобула команда луцького ДЮСШ №2.



 

У вересні відбулось довгоочікуване відкриття першого у Луцьку мультифункціонального спортивного майданчика із поліуретановим покриттям на вулиці Грабовського 7, 9. Унікальною особливістю нового спортивного майданчика стало його поліуретанове покриття, яке має значно довший термін експлуатації у порівнянні із традиційним, адже стійке до атмосферних впливів, водонепроникне, має протиковзну поверхню та знижує ризик отримання травм.




 

Найменші мешканці мікрорайону відтепер зможуть використовувати майданчик не лише для гри у футбол, а змагатимуться й у інших видах спорту. Окрім того працівники КЗ «Луцький міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» проводять тут звичні для лучан ранкові зарядки.

«Насправді, заняття фізичною культурою та спортом для діток і усіх лучан є пріоритетом для міської влади. Це вже сьомий майданчик, відкритий у Луцьку протягом останніх років. Сьогодні ми бачимо безліч щасливих дітей, і це, власне, і є нашою ціллю – бачити здорових, щасливих дітей нашого міста», — зазначив Костянтин Петрочук.

У 2020 році планується облаштування таких майданчиків в інших мікрорайонах міста, аби якомога більше дітей, підлітків та дорослих залучати до фізкультури та спорту.

На вулиці Глушець завершуються роботи з облаштування першого в місті загальноміського баскетбольного майданчика з поліуретановим покриттям. Периметром викладено бруківку, встановлено баскетбольні щити, огорожу, трибуни та освітлення. Поруч з майданчиком буде висаджено озеленення та облаштовано благоустрій.



 

У дворі на пр. Соборності, 37б облаштовано міні-футбольне поле зі штучним покриттям, розміром 30х15. Для дітей це чудова можливість провести час на свіжому повітрі, пограти у футбол та інші ігри, а для дорослих - на вихідних займатися оздоровчою гімнастикою.



 

У роздягальнях, душових, коридорах та санвузлах на першому поверсі ДЮСШ №3 зроблено капітальний ремонт. Це були найгірші кімнати з непридатними умовами для користування. Наразі триває капітальний ремонт спортивної зали, тому невдовзі більше 400 дітей матимуть хороші умови для занять різними видами спорту.



 

Окрім того, завершується капітальний ремонт частини покрівлі, поточний ремонт підлоги душових КЗ «СДЮСШОР плавання Луцької міської ради» та ігрового залу КЗ «ДЮСШ № 3 Луцької міської ради».


 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024