Як у Луцькому замку проходив чемпіонат із середньовічного бою. ДЕНЬ ПЕРШИЙ

06 Вересня 2020, 09:00
2445

У Луцькому замку 5 вересня лунала середньовічна музика, а територією блукали люди в лицарських обладунках. Це не збої в часі, а перший день Кубка України із середньовічного бою «Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків». Перша частина змагань була присвячена дуельним номінаціям, а також бугуртному бою «16х16».

Атмосфери додавали не лише замкові мури та відповідна музика, а й металевий брязкіт обладунків та періодичні гарматні й пістольні постріли. Біля Стрийської вежі козаки вчили всіх охочих користуватися їхньою зброєю. 

Самі ж бої проходили на спеціальному ристалищі. Адреналіну вистачало у всіх номінаціях, але особливо напруженим був фінал дуелей на довгих мечах серед жінок, адже представниця волинян зустрілася в бою з чемпіонкою світу. У кваліфікації волинянка продемонструвала, що здатна протистояти вправній суперниці, тож фінальний бій тримав інтригу до останнього. 

Битва 16х16 стала справжнім місивом. На ристалищі зіштовхнулися команди «Велика Волинь», підсилена бійцями з Житомира та Білої Церкви, та «Подільські ведмеді». Лицарі затято били один одного мечами, щитами, алебардами та булавами, в хід ішли навіть руки й голови. Тож в обох раундах, коли пристрасті сягали апогею, капітани зупиняли бій і перемогу рахували по кількості вибитих бійців.

Після невеликої перерви змагалися також бійці в номінаціях «меч і щит» серед жінок та «довгий меч» серед чоловіків.

Як саме проходив перший день середньовічних боїв, дивіться на фото.

Читайте також: У Луцьку – четвертий Кубок України з середньовічного бою



































































 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
17.04.2024